Business Hi-Tech

Luptă în telecom pe un contract de 3 milioane de euro

Autor: Adrian Dumitrache

26.09.2011, 00:03 1104

Vodafone, Orange şi consorţiul format din Romtelecom şi Cosmote, cele mai mari grupuri de piaţa locală de comunicaţii, au depus oferte pentru a furniza Autorităţii Naţionale de reglementare în Comunicaţii (ANCOM) servicii fixe şi mobile de telefonie, acces la internet şi transmitere de date, contract estimat la 2,86 milioane de euro (TVA inclusă).

"ANCOM va stabili şi anunţa câştigătorul în termenul legal, respectiv în 20 de zile de la data deschiderii ofertelor, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen în condiţiile prevăzute de OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică", se arată într-un răspuns al ANCOM.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 48 de luni. În prezent, serviciile de telecomunicaţii ale ANCOM sunt furnizate de Romtelecom şi Cosmote România, care au câştigat la finele anului 2009 o licitaţie în acest sens. Conform datelor autorităţii, valoarea lunară a contractului se ridică la 23.721,5 euro (TVA inclusă).

Orange este cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, cu afaceri de 988 mil. euro în 2010, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, în timp ce Romtelecom şi Cosmote au avut împreună anul trecut un rulaj de peste 1,1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO