Business Hi-Tech

Mania digitala incepe sa intereseze casele de moda

11.08.2004, 00:00 17

Daca pana acum accesoriile tehnologice erau apanajul a cateva firme considerate de toata lumea "excentrice", mania digitala a facut ca marile case de moda sa includa in oferta lor si haine multimedia.
Asa ca, daca plecati de exemplu in Germania, nu trebuie sa va mire daca vedeti pe strada geci Rosner care sunt dotate cu player de muzica digitala (MP3) incorporat in captuseala. Mai mult, daca va dati seama ca alimentatorul playerului dumneavoastra nu se potriveste in nici o priza, solutia este simpla: cumparati un rucsac American Power, care este facut sa adapteze imediat aparatul la orice sursa de curent. Insa American Power nu este doar un rucsac. Este practic o geanta pentru laptop, cu adaptor de tensiune, care poate alimenta orice echipament mobil (notebook-ul, telefonul mobil sau PDA-ul) de la orice sursa de curent alternativ.
De cele mai multe ori insa, nu merita sa carati dupa dumneavoastra un notebook pentru cateva poze sau documente. Este de ajuns sa luati informatiile pe un card de memorie flash DiskOnKey M-Systems, care tine loc si de breloc de chei. Depinde de dumneavoastra ce capacitate va convine: 256MB sau poate 2GB. Singura problema ar fi ca nu se instaleaza automat decat pe sistemul de operare Windows XP. Pentru celelalte aveti nevoie de driverele de pe site-ul producatorului.
Daca va petreceti vara in Statele Unite nu v-ar strica nici un senzor electronic creat de Ambient Devices, care va aduce predictiile meteo chiar pe birou. Senzorul wireless mestesugit de americani va va spune daca aveti nevoie de geaca sau daca ramaneti la tricou. Dispozitivul isi schimba culoarea in functie de temperatura. Albastru deschis in jur de zece grade, verde inchis la 15 grade, verde deschis la peste 20 grade sau verde inchis la peste 25 grade. Senzorul primeste datele din reteaua nationala wireless a producatorului.
Ambient Devices vinde de asemenea un dispozitiv similar numit Stock Orb, care isi schimba culoarea in functie de indicele industrial Dow Jones. Senzorul de temperatura costa 179 USD, pret care include accesul la posturile meteo TV din marile orase.
Darm sa revenim un pic la gecile MP3. Compania germana Rosner a adus pe piata o colectie - serie limitata - pentru sezonul 2004-2005. Geaca barbateasca impanzita cu fire este inzestrata cu un MP3 player cu memoria de 128MB si cu casti Sennheiser Electronic, montate in guler. Butoanele care controleaza playerul se afla pe maneca stanga, ascunse sub materialul textil. Geaca vine si cu un hands-free Bluetooth pentru telefoanele compatibile.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO