Business Hi-Tech

Maraton de programare la ASE cu date „deschise” furnizate de guvern

Maraton de programare la ASE cu date „deschise”...

Autor: Corina Mirea

27.05.2014, 00:00 1064

Microsoft şi Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) organizează, sâmbătă, 31 mai, un maraton de programare prin care tinerii pot  dezvolta aplicaţii sociale cu ajutorul datelor încărcate de instituţiile publice locale pe platforma data.gov.ro.

Practic, în cele 12 ore de programare de la sediul ASE, ei vor avea acces la informaţii şi statistici legate de piaţa muncii, economie sau legislaţie, astfel încât să creeze aplicaţii utile pentru cetăţeni. În prezent, platforma guvernului, lansată în toamna anului trecut, dispune de 131 de baze de date care pot fi folosite liber.

Cei care vor să se înscrie la maratonul de programare trebuie să acceseze site-ul acmstudentchapter.ase.ro şi în ziua hackathon-ului să se prezinte în clădirea Facultăţii de cibernetică, statistică şi informatică de gestiune cu un laptop pe care au instalat deja Microsoft Visual Studio (mediu de dezvoltare integrat pentru crearea aplicaţiilor consolă şi a celor cu interfaţă grafică).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO