Business Hi-Tech

Marius Ghenea, Pcfun.ro: Vanzarile din retailul IT online se vor dubla in acest an

Marius Ghenea, Pcfun.ro: Vanzarile din retailul IT online se vor dubla in acest an

Marius Ghenea: Magazinul online Pcfun.ro are ca obiectiv vanzari de 5,6 mil. euro in acest an

04.04.2007, 18:05 24

Retailul online va inregistra anul acesta pe sectorul IT cel putin o dublare a volumului de afaceri fata de 2006, a declarat Marius Ghenea, presedinte al companiei de distributie IT Fit Distribution, care opereaza magazinul online de produse IT si electronice Pcfun.ro.
"Anul acesta se va dezvolta partea legata de platile online, in special in a doua jumatate a anului", a precizat pentru ZF Marius Ghenea.
Magazinul online Pcfun.ro, care a fost lansat in luna septembrie a anului trecut, a inregistrat in 2006 vanzari de aproximativ 2 mil. de dolari (1,5 mil. euro), anul acesta oficialii companiei asteptandu-se la afaceri de 7,5 mil. dolari (5,6 mil. euro).
"Pentru 2008 ne propunem o crestere substantiala a vanzarilor la 21 mil. de dolari (15,7 mil. euro), ceea ce inseamna o triplare a veniturilor estimate pentru acest an", a adaugat presedintele Fit Distribution.
Cel mai mare retailer online de pe piata locala, emag.ro, a inregistrat anul trecut venituri de 35 mil. de euro si a estimat pentru 2007 ca vanzarile de produse IT si electronice comandate pe site vor atinge 75-80 de mil. euro.
Compania de distributie IT Fit Distribution estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproape 40% anul viitor fata de 2007, la 25 milioane dolari, pe fondul unei majorari importante a ponderii vanzarilor prin magazinul online Pcfun.ro.
Fit Distribution a inregistrat anul trecut venituri 10 mil. de dolari (7,5 mil. euro), in acest an compania asteptandu-se sa distribuie pe piata locala produse in valoare de 18 mil. dolari (13,5 mil. euro).
Totodata, magazinul online Pcfun.ro este disponibil incepand de astazi intr-o noua interfata grafica si cu o noua identitate vizuala, investitia in noua imagine depasind 100.000 de dolari (circa 75.000 de euro).
"Prin schimbarea designului, aducem un spor de pana la 30% in viteza de alegere si comanda a produselor, plus un set de optiuni si recomandari avansate, care ajuta consumatorul in selectarea produselor", a declarat Madalin Durca, director de marketing al Pcfun.ro.
In acest an, magazinul va beneficia de implementarea unei platforme de management al relatiilor cu clientii (CRM - Custormer Relationship Management) pentru optimizarea interactiunii cu cumparatorii.
In perioada urmatoare Marius Ghenea se asteapta la disparitia unor jucatori de pe piata locala de retail online, ca urmare a imposibilitatii acestora de a se impune pe piata.
"Este clar ca vor continua sa apara pe piata companii multinationale, care isi vor deschide sau mari prezenta in Romania", a precizat oficialul Fit Distribution.
Compania a anuntat, in luna septembrie a anului trecut, ca isi va dubla in acest an cifra de afaceri ca urmare a fuziunii cu un alt distribuitor, proces aflat in faza finala.
"Procedura nu a fost incheiata, ca urmare a procedurilor necesare", a spus Ghenea, fara sa dezvaluie numele companiei vizate.
Fit Distribution a fost infiintata in anul 2002 de Marius Ghenea, in urma unei investitii de circa 300.000 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO