Business Hi-Tech

Microsoft a vandut 40 de milioane de licente Vista

18.05.2007, 17:50 17

Compania Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a vandut aproape 40 de milioane de copii ale noului sistem de operare Windows Vista, de la lansarea acestuia din 30 ianuarie. Potrivit lui Bill Gates, presedintele Microsoft, vanzarile Vista din aceasta perioada, care au depasit asteptarile companiei, sunt de doua mai mari decat cele inregistrate la vremea lansarii sistemului de operare Windows XP.
Anterior, Microsoft anuntase ca vanzarile de licente Vista au condus la cresterea profitului net aferent trimestrului incheiat la 31 martie cu 65% pana la valoarea de 4,93 mld. dolari (3,76 mld. euro).
Contactati de ZF, reprezentantii principalilor retaileri de pe piata locala nu au furnizat informatii privind numarul de licente ale sistemului de operare Windows Vista care au fost vandute in Romania.
Sistemul de operare Vista este cel mai important produs lansat de compania americana in ultimii cinci ani, si este menit sa inlocuiasca Windows XP, utilizat in prezent de 95% din PC-urile din intreaga lume.
Pe de alta parte, Gates a confirmat unele zvonuri aparute in presa in ultimele zile, anuntand Windows Server 2008 drept denumirea oficiala pentru sistemul de operare destinat serverelor cunoscut si sub numele de Windows Server "Longhorn", care urmeaza a fi finalizat la sfarsitul acestui an.
Presedintele Microsoft a precizat ca producatorii mai mici de computere vor putea crea produse pe baza sistemului de operare Windows Server 2008.
Compania a configurat sistemul drept un mediu de stocare pentru fotografii, filme, precum si pentru muzica, pentru facilitatea protectiei datelor de pe PC-urile de acasa.
Microsoft a anuntat rezultatele unui studiu realizat de IDC (International Data Corp) conform caruia, pentru fiecare dolar pe care il castiga Microsoft din vanzarea Windows Vista si Windows Server 2008, alte companii tehnologice inregistreaza venituri aditionale de 18 dolari (13,2 euro).
Potrivit IDC, companiile din industrie vor vinde produse si servicii dezvoltate in jurul celor doua sisteme de operare, Vista si Server 2008, de peste 120 mld. dolari (88,4 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO