Business Hi-Tech

Microsoft isi lanseaza hit-ul la MTV

15.04.2005, 19:00 14

Noua versiune a consolei de jocuri Microsoft Xbox va fi prezentata la postul de televiziune MTV inainte de lansarea programata pentru celebra expozitia de jocuri E3 din Los Angeles.

Gigantul software Microsoft si MTV au semnat un acord de promovare reciproca a produselor pe masura ce se apropie runda a doua a bataliei dintre consolele de jocuri video.

Noua consola va aparea pe diferite canale MTV din toata lumea in perioada 12 - 13 mai. Va fi prezentata presei pe 16 mai in aceeasi zi cu noua PlayStation 3 de la Sony. Specialistii din domeniu cred ca si rivalul celor doi producatori, Nintendo, va "dezveli" consola Revolution pe parcursul expozitiei E3. Nici una dintre cele trei companii nu a mentionat data lansarii produselor pe piata. "Microsoft crede ca este important ca fanii XBox sa vada sistemul in acelasi timp, daca nu chiar inaintea specialistilor din domeniu", spune Peter Moore, vicepresedinte al departamentului de marketing Xbox intr-un interviu la BBC.

Microsoft a prezentat de asemenea detalii despre jocurile care vor fi lansate pentru noua consola. Pe lista se afla patru dintre cele mai mari companii producatoare: Electronic Arts, Rockstar, Ubisoft si Vivendi. Specificatiile tehnice ale noii Xbox nu au fost inca publicate oficial, dar expertii sunt de parere ca la baza noului echipament vor sta trei procesoare pe 64 de biti. Noua consola va beneficia de sistemul de joc online Xbox Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO