Business Hi-Tech

Microsoft nu va grabi inglobarea Yahoo!

11.03.2008, 21:06 11

Microsoft Corp. nu se va grabi sa imbine tehnologia sa cu platforma Yahoo! in cazul preluarii companiei de internet, potrivit lui Ray Ozzie, director de arhitectura software la Microsoft, citat de presa internationala.
Ozzie apreciaza ca imbinarea celor doua tehnologii se poate dovedi periculoasa, avand in vedere confuzia cu care se vor confrunta utilizatorii, dar si deficientele de ordin tehnic care pot interveni.
Comentariile lui Ozzie apar la doar cateva zile dupa ce Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, afirma ca vor fi purtate negocieri cu Yahoo! astfel incat dupa finalizarea preluarii sa fie luata in considerare si integrarea serviciilor celor doua companii.
"Nu are niciun rost sa ai doua servicii de cautare pe internet, doua servicii de administrare a spatiului publicitar online, doua servicii de mail, asa ca vom fi nevoiti sa le aranjam intr-un fel sau altul", a explicat Ballmer.
El a precizat ca noile servicii vor folosi o mare parte din tehnologiile Microsoft, in timp ce altele vor fi preluate de la Yahoo!.
Potrivit lui Ozzie, Microsoft poate beneficia de mai multe avantaje de pe urma tranzactiei in valoare de circa 46 mld. dolari, si ca este prefererata o politica pe conservarea experientei utilizatorului in schimbul atragerii de beneficii financiare de pe urma consolidarii operatiunilor celor doua companii.
Pe de alta parte, Yu Sasamoto, directorul diviziei online din Japonia a Microsoft, a aprecizat ca in eventualitatea in care oferta facuta Yahoo! va fi respinsa, Microsoft va continua sa se extinda cu ajutorul unor investitii importante in online.
La finele saptamanii trecute, oficialii Yahoo! au extins termenul pana la care vor fi numiti noii membri ai consiliului director. Masura e menita sa acorde membrilor consiliului director al Yahoo! mai mult timp pentru a explora noi alternative la oferta Microsoft. De asemenea, asteptarea ii ofera Yahoo! si posibilitatea de a negocia termenii ofertei Microsoft.
Avand in vedere problemele cu care se pot confrunta posibilele servicii comune Microsoft - Yahoo!, noua amanare reduce sansele unor negocieri in forta, dar si inlaturarea unor membri din consiliul de administratie al Yahoo!.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO