Business Hi-Tech

Microsoft, pregatita sa reia discutiile cu Yahoo!

09.07.2008, 17:03 19

Morgan Stanley si Blackstone Group ar putea obtine inca o sansa de a imparti peste 50 mil. dolari (31,8 mil. euro) in taxe de consultanta daca Microsoft va relua tratativele de achizitie a portalului Yahoo!, scrie Bloomberg.
Microsoft a anuntat ca este pregatita sa reia discutiile pentru cumpararea partiala sau integrala a Yahoo!, insa numai daca miliardarul Carl Icahn va reusi sa inlocuiasca membri consiliului de conducere al Yahoo!.
Potrivit estimarilor Bloomberg raportate la oferta initiala de 44,6 mld. euro (30,1 mld. euro) propusa in luna iaunuarie de catre Microsoft, taxele de consultanta ar putea totaliza 53 mil. dolari (33,7 mil. euro) pentru bancherii gigantului software, respectiv 80 mil. dolari (50,9 mil. euro) pentru cei ai Yahoo!.
Miliardarul american Carl Icahn urmareste sa inlocuiasca directorii companiei in adunarea anuala a actionarilor din a doua jumatate a acestui an, acuzandu-i ca au gestionat defectuos oferta de preluare inaintata de Microsoft.
In mai, Microsoft a intrerupt negocieri si discutii care au durat luni de zile pe marginea ofertei inaintate pentru a obtine controlul asupra Yahoo!.
Gigantul software a anuntat luni ca va relua imediat discutiile pentru achizitionarea companiei de servicii online, in conditiile in care conducerea acesteia ar fi inlocuita in adunarea de la 1 august. Actiunile Yahoo! au crescut cu 12% in urma anuntului.
"Aceasta este prima confirmare concreta ca Microsoft doreste sa revina la masa negocierilor. Icahn castiga astfel o pozitie mult mai puternica pentru influentarea votului actionarilor. Ii ridica imaginea si sansele de succes", a explicat un analist al bancii suedeze UBS.
Potrivit lui Icahn, Ballmer a spus, in cadrul discutiilor dintre cei doi, ca un obstacol important in calea unui acord cu Yahoo! ramane ingrijorarea Microsoft ca actuala conducere ar putea sa "administreze gresit" compania in perioada de asteptare pentru acordul din partea autoritatilor de reglementare, proces care ar putea dura circa noua luni. Icahn a argumentat ca propunerea lui de a schimba conducerea Yahoo! ar oferi Microsoft o senzatie de stabilitate in timpul procesului de autorizare a tranzactiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO