Business Hi-Tech

Microsoft prezintă noul Windows 8

Microsoft prezintă noul Windows 8

Autor: Anca Arsene-Barbulescu

15.09.2011, 00:00 1482

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, şi-a prezentat ieri planurile de repoziţionare a sistemului de operare Windows pe piaţă, în încercarea de a combate declinul afacerilor pe segmentul de bază pe care activează compania - aplicaţiile pentru PC-uri, scrie Financial Times. Odată cu prima versiune Windows proiectată special pentru ecrane touch, gigantul software a prezentat şi o serie de servicii online care vor susţine noua platformă în ecosistemul tabletelor.

Printre acestea se numără un magazin online unde utilizatorii pot decărca aplicaţii optimizate pentru tablete - în mod similar cu magazinul iTunes al Apple. Astfel, dezvoltatorii de software ce folosesc platforme Microsoft se vor putea alinia noului trend după care se scrie software, a precizat Steven Sinofsky, preşedintele Microsoft responsabil de Windows. Anunţul a fost făcut în faţa a peste 5.000 de dezvoltatori, care au primit fiecare câte o tabletă Samsung cu versiunea de test a Windows 8, anunţă Reuters.

Mişcarea este menită să readucă în prim-plan Windows, într-un moment în care mulţi programatori s-au orientat către aplicaţii pentru iPhone şi iPad. Windows 8 va combina interfaţa touch cu tradiţionala tastatură şi mouse, iar dezvoltatorii vor putea gândi aplicaţii care să îmbine cele două moduri de interacţiune, a adăugat Sinofsky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO