Business Hi-Tech

Microsoft: "Vom lupta mai dur ca niciodata"

08.07.2004, 00:00 12

Microsoft si-a propus sa reduca cheltuile pe urmatorul an fiscal cu pana la 1 miliard de dolari si sa schimbe perceptia clientilor asupra produselor software ale companiei, a afirmat directorul executiv Steve Ballmer intr-un mesaj e-mail adresat tuturor angajatilor.
"Trebuie sa schimbam anumite pareri ale oamenilor, cum ca versiunile vechi ale Windows si Office sunt suficient de bune, si ca Microsoft nu acorda suficienta atentie securitatii", a scris Ballmer intr-un mesaj traditional adresat angajatilor cu ocazia intrarii intr-un nou an fiscal.
"Trebuie sa ne luptam cu competitorii mai dur ca niciodata", a spus Ballmer, adaugand ca ultima versiune a sistemului de operare pentru servere, Windows Server 2003, depaseste calitativ Linux din toate punctele de vedere.
"Windows Server 2003 poate face fata cu succes oricarei provocari, fie ca e vorba de servere sau mainframe-uri (n.r. computere de mare putere care au, de regula, dimensiuni mari), cel putin la fel de bine ca Linux si Unix, insa la costuri mai mici, mai eficient si mai sigur", a afirmat Ballmer.
Directorul executiv al Microsoft a vorbit si despre "harta de parcurs" pentru Longhorn, viitoarea versiune de Windows. El a spus ca "mai este foarte mult de munca pentru ca Longhorn sa ajunga la nivelul dorit de noi" si ca, intre timp, vor fi promovate alte produse, astfel incat dezvoltatorii sa aiba timp sa puna Longhorn la punct.
Noile produse vor fi service pack-ul cu numarul 2 pentru Windows XP, cu securitatea imbunatatita, servicii de media digitala, si imbunatatiri aduse pachetului Office, "care ii vor uimi pe utilizatori", a mai spus Ballmer.
mihai.musatoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO