Business Hi-Tech

Microsoft rascumpara actiuni de 36 mld. dolari

21.08.2006, 20:53 15

Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a primit vineri un vot modest de incredere din partea Wall Street, dupa ce doar cativa investitori s-au aratat dispusi sa vanda inapoi companiei actiunile pe care le detineau, intr-o neobisnuita licitatie olandeza cu o valoare estimata la 20 mld. $ (15,5 mld. euro), scrie Financial Times.
Actiunile Microsoft au crescut cu 3% dupa anuntarea rezultatului operatiunii, esecul companiei de a-si atinge obiectivul de a rascumpara actiuni in valoare de 20 mld. dolari (cca 15,5 mld. euro), sau aproximativ 8% din actiunile sale, fiind interpretat ca un semn ca investitorii sunt optimisti si se asteapta ca pretul actiunilor sa creasca. Conform presei internationale, Microsoft a lansat aceasta operatiune pentru a incerca sa determine cresterea valorii titlurilor sale, care au scazut cu 10% in ultimii doi ani.
Compania a oferit preturi pornind de la 22,5 dolari (17,5 euro) per actiune si a reusit sa rascumpere actiuni in valoare de numai 3,8 mld. dolari (3 mld. euro), scrie New York Times.
Ca urmare a rezultatelor sub asteptari obtinute saptamana trecuta, Microsoft a anuntat ca aproape a dublat suma alocata operatiunii de rascumparare a actiunilor, pana la valoarea de 36 mld. $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO