Business Hi-Tech

Microsoft se gândeşte să cumpere Yahoo. Ce poate ieşi din doi giganţi care trăiesc din succesele trecutului?

Microsoft se gândeşte să cumpere Yahoo. Ce poate ieşi din doi giganţi care trăiesc din succesele trecutului?

Autor: Alexandru Matei

06.10.2011, 12:54 396

Microsoft ia în considerare lansarea unei oferte de preluare a Yahoo, reapărând în postura de posibil cumpărător al companiei de Internet după tentativa nereuşită de preluare din 2008, au declarat surse apropiate grupului american, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Microsoft se alătură astfel celorlalte companii interesate de preluarea Yahoo, care are o valoare de piaţă de 18 miliarde de dolari.

Printre potenţialii cumpărători se mai numără fondurile de investiţii Providence Equity Partners, Hellman & Friedman şi Silver Lake Partners, dar şi compania chineză de comerţ on-line Alibaba sau grupul rus DST Global.

Ieri seară acţiunile Yahoo au crescut cu 9%, până la un preţ de 15,80 dolari, în timp ce cele ale Microsoft au urcat cu 2,2%, la 25,91 dolari.

Microsoft ar putea căuta un partener alături de care să cumpere Yahoo, au declarat unele surse, fără a preciza însă identitatea acestuia.

Nu s-a luat încă o decizie concretă în ceea ce priveşte depunerea unei oferte pentru Yahoo, în condiţiile în care în interiorul gigantului producător de software există diviziuni interne pe tema preluării, a declarat un executiv al Microsoft.

În 2008, Microsoft s-a oferit să plătească 47,5 miliarde de dolari pentru a prelua Yahoo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO