Business Hi-Tech

Microsoft trebuie sa-si dubleze afacerile din Romania in urmatorii trei ani

Microsoft trebuie sa-si dubleze afacerile din Romania in urmatorii trei ani

Consolidarea echipei de management este una din prioritatile acestui an, afirma Ovidiu Artopolescu, seful Microsoft Romania

10.07.2006, 19:28 85

Compania Microsoft Romania a obtinut in anul fiscal 2006, incheiat la 30 iunie, venituri in crestere cu 29% fata de exercitiul financiar anterior, obiectivul asumat pentru urmatorii trei ani fiind acela de dublare a cifrei de afaceri, au anuntat oficialii companiei.
"Anul care s-a incheiat a fost unul plin de transformari si investitii majore pentru noi. Este vorba atat de schimbarea echipei de management, de largirea echipei pana la 90 de oameni, cat si de investitia majora in deschiderea unui centru de suport tehnic la Bucuresti", a spus directorul general al companiei, Ovidiu Artopolescu. Cresterea de 29% este o performanta, dar un avans de 50% al veniturilor ar fi putut fi calificat drept un rezultat foarte bun, a comentat Artopolescu.
Singurele cifre furnizate de companie sunt cele referitoare la veniturile departamentului de servicii al Microsoft Romania, care au crescut cu 61%, la 3,8 milioane de dolari, fata de de 2,3 milioane dolari in anul fiscal anterior.
Profitul rezultat din operatiunile departamentului a crescut cu 48% fata de anul precedent, iar numarul de angajati la 20, conform companiei. "Profitul departamentului de servicii al filialei din Romania reprezinta 50% din intreg profitul obtinut din servicii de divizia Microsoft Europa de Sud-Est", a declarat Sorin Eftene, directorul departamentului de servicii si consultanta. Celelalte doua linii de business, dedicate intreprinderilor si companiilor mici si mijlocii au crescut cu 28%, respectiv 31%, conform companiei.
In privinta grupurilor de produse care au contribuit la realizarea veniturilor, cel mai mare ritm de dezvoltare l-a avut grupul sistemelor de operare, cu o crestere de 41% fata de anul precedent, determinat mai ales de avansul pietei de PC-uri, in special pentru segmentul utilizatorilor individuali. Aplicatiile si suita de produse office si produsele dedicate serverelor au crescut fiecare cu cate 25%.
In 2004, potrivit paginii web a Ministerului Finantelor, compania a raportat afaceri de 10,6 milioane de euro si un profit net de 2,9 milioane de euro.
Prioritatile noului an fiscal sunt "consolidarea echipei de manageri, lansarea noilor versiuni Windows, Office si Exchange, precum si lansarea operatiunilor pentru centrul de suport tehnic", a spus Ovidiu Artopolescu. "Microsoft Romania va avea anul viitor 200 de angajati, printre care si noii colegi care vor lucra in centrul de suport tehnic. In maximum 18 luni ne vom muta intr-un nou sediu", a adaugat seful Microsoft Romania.
Centrul tehnic regional la Bucuresti, care va furniza servicii de consultanta pentru clientii corporatiei americane din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, va avea drept responsabilitate rezolvarea celor mai dificile probleme tehnice ridicate de clientii din mediul business. Conform oficialilor companiei, este vorba de probleme tehnice care necesita un nivel extrem de avansat de cunostinte tehnice. La aceasta data, compania a demarat procedurile de selectie a angajatilor si procedurile necesare pentru a identifica un sediu.
Pe de alta parte, in ce priveste consolidarea echipei de management, Ovidiu Artopolescu a anuntat ca divizia dedicata intreprinderilor va fi condusa de la jumatatea acestei luni de Marcelina Joavina, fost Technology Sales Manager la Oracle Romania.
O alta pozitie libera este aceea de marketing manager, pe care Microsoft spera sa o acopere pana la sfarsitul lunii august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO