Business Hi-Tech

Microsoft trece printr-un proces de reorganizare interna

28.07.2006, 19:24 11

Microsoft nu va mai raporta rezultate separate pentru diviziile de aplicatii sofware pentru telefonia mobila si pentru sectorul de business - unitati care au cauzat pierderi si care au dus astfel la incetinirea atingerii obiectivelor companiei din cadrul planului de dezvoltare pe termen lung.
Gigantul software a anuntat ca schimbarile reflecta finalizarea reorganizarii interne, care a condus la consolidarea afacerii in trei mari sectoare. Microsoft Business Solutions, care vinde aplicatii software companiilor de dimensiuni mici si medii si care concureaza cu SAP sau Oracle, a inregistrat pierderi de 185 mil. $ (147 mil. euro) si venituri de 1,4 mld. $ (1,11 mld. euro) in ultimele sapte trimestre. Incepand cu anul fiscal 2006, compania a declarat ca activitatea Microsoft Business Solutions va fi asociata cu mult mai dezvoltata divizie Worker.
Noul departament aparut, ce se va numi Microsoft Business Division, va deveni singurul segment larg al companiei, eclipsand afacerea ce-a mai profitabila a Microsoft, pachetul Windows, si va include diviziile Exchage, Worker si Microsoft Business Solutions. Intre timp, rezultatele diviziei Mobile and Embedded Devices va fi absorbita in divizia de divertisment, cea care produce consolele XBox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO