Business Hi-Tech

Biroul din "nori". Microsoft lansează aplicaţia Office 365

Biroul din "nori". Microsoft lansează aplicaţia Office 365

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

28.06.2011, 14:55 806

Suita de aplicaţii Office a Microsoft va fi disponibilă pentruprima dată într-o versiune găzduită integral pe internet, fărănecesitatea instalării de conţinut local, compania încercând astfelsă combată competiţia tot mai ameninţătoare reuşită de Googlepentru clienţii de business.

Programele incluse în Office 2010 vor fi lansate pe o platformăde "cloud computing", iar suita de produse rezultată este denumităOffice 365 şi va fi prezentată în cursul zilei de marţi la uneveniment susţinut la New York de directorul general al Microsoft,Steve Ballmer, transmite Bloomberg.

Firmele mici vor putea plăti lunar 6 dolari pe utilizator pentrua accesa un pachet de programe precum Office Web Apps şi softul dee-mail Exchange. Pentru încă 12 dolari pe lună pe utilizator,companiile pot folosi un pachet complet Office, inclusivcunoscutele aplicaţii Word şi Excel.

Microsoft încearcă să împiedice pachetul de software dezvoltatde Google pentru afaceri, denumit Apps for Business, să crească înpopularitate printre clienţii corporate şi instituţiile destat.
Cele două companii se bat pe o piaţă care doreşte aplicaţiigăzduite în aşa-numitul "nor", adică pe o reţea în loc deinstalarea conţinutului pe un drive local.

Microsoft a făcut un prim pas pe această piaţă în 2010, odată culansarea Office Web Apps, o suită simplă de aplicaţii de bazădestinate companiilor.
Suita Office este unul dintre cele mai profitabile produse aleMicrosoft. Analiştii anticipează că veniturile obţinute dinlansarea acestor aplicaţii pe "cloud" vor fi neînsemnate laînceput, însă reprezintă un nou canal de distribuţie pentru uneledintre programele reprezentative ale Microsoft şi, pe deasupra,aduce serviciile de business ale companiei pe aceeaşi lungime deundă cu cele oferite de Google.

Pentru companiile mai mari, Microsoft oferă un preţ de 2 dolaripe lună per angajat pentru versiunea integrală a Office şi poateinclude la 24 de dolari pe lună alte servicii, precum reţelesociale şi videoconferinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO