Business Hi-Tech

Microsoft vine iar cu o ediţie Windows pentru tablete

Microsoft vine iar cu o ediţie Windows pentru tablete

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

09.09.2011, 00:00 571

Au trecut zece ani de când Bill Gates prezenta publicului conceptul revoluţionar al unor tablete PC, însă în ciuda timpului care a trecut şi a faptului că acum această nouă categorie de gadgeturi chiar înregistrează vânzările explozive prevestite de cofondatorul Microsoft în 2001, gigantul soft încă se află în etapa testelor şi a încercărilor pe acest teritoriu dominat autoritar de Apple, scrie Reuters.

Şi Steve Ballmer (foto), CEO al Microsoft, a prezentat publicului anul trecut o tabletă, însă speranţele colosului software se leagă de o nouă versiune a sistemului său de operare, cu nume de cod Windows 8, "prietenoasă" cu tabletele, care îşi va face debutul săptămâna viitoare la o conferinţă a companiei cu dezvoltatorii. "E o miză uriaşă", a declarat Todd Lowenstein, manager de portofoliu la HighMark Capital Management, un fond care deţine acţiuni Microsoft.

"Investitorii sunt flămânzi de informaţii care să le arate cum se va alătura şi Microsoft tendinţelor de pe piaţa IT. Au rămas în urmă şi trebuie să-şi ajungă şi depăşească rivalii pentru a demonstra că sunt cu adevărat o companie inovativă".

Deşi a prezis revoluţia tabletelor în urmă cu un deceniu, Microsoft a rămas în urmă pe acest segment, unde liderul absolut al vânzărilor rămâne iPad-ul Apple. Tableta prezentată de Gates în 2001 nu a avut succes iar cea prezentată anul trecut de Steve Ballmer, realizată de HP, nici măcar nu a mai ajuns în magazine.

Noua generaţie de tablete cu Windows 8 este aşteptată să ajungă în magazine doar peste un an de zile, oferindu-i astfel iPad doi ani şi jumătate de "linişte". Apple a vândut deja aproape 30 de milioane de iPad-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO