Business Hi-Tech

Mihai Tudor urcă în ierarhia IBM

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

09.01.2011, 23:55 50

Mihai Tudor, 50 de ani, care a condus din iulie 2006 filialalocală a gigantului american IBM, a fost numit director general alcelui mai mare furnizor de servicii IT din lume pentru Europa deSud-Est. El va avea responsabilitate generală de business pentrucinci ţări, respectiv Bulgaria, Croaţia, România, Serbia şiSlovenia.

În mandatul lui Tudor la IBM România afacerile companiei au crescutde la 39 mil. euro în 2006, la 51 mil. euro în 2009, iar numărul deangajaţi ai sucursalei a crescut de peste două ori, la mai mult de500 de persoane. IBM şi-a dezvoltat puternic şi centrele deexternalizare şi servicii IT, divizie unde lucrează în prezent alţipeste 1.000 de oameni. Anul trecut IBM a realizat o altă investiţiemajoră în România, preluând pentru zece ani operarea centrului dedate al Petrom, cea mai mare companie locală. Tudor a absolvitUniversitatea din Craiova, secţia de inginerie electrică şi deţineun MBA la OUBS (Marea Britanie) şi un certificat de studii înAdministrarea afacerilor de la Swinburne University of Technologydin Melbourne, Australia.

Noul CEO al IBM România este Bogdan Balaci, care lucrează încadrul furnizorului de servicii IT din 1999 şi ocupa funcţia dedirector de vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO