Business Hi-Tech

Miliardarul Carl Icahn a încercat să oprească delistarea Dell de pe bursă

Miliardarul Carl Icahn a încercat să oprească...

Autor: Ioana Niţă

15.07.2013, 10:46 794

Miliardarul american Carl Icahn a încercat să oprească delistarea Dell de pe bursă, oferindu-le acţionarilor şansa de a avea o participaţie mai mare la producătorul american de PC-uri, scrie Bloomberg.

Acţionarii trebuie să voteze pe 18 iulie cu privire la oferta lui Michael Dell şi a fondului de investiţii Silver Lake Management de a plăti 13,65 dolari pe acţiune pentru răscumpărarea participaţiilor. 

Icahn, care deţine 8,7% din acţiunile Dell, le oferă investitorilor o garanţie de 14 dolari pe acţiune, dacă aceştia îşi majorează participaţia la compania americană. Aceasta este a patra încercare a miliardarului american de a-l opri pe Michael Dell, CEO-ul şi fondatorul companiei, de a delista producătorul de PC-uri de pe bursă.

Icahn consideră că Dell poate încă să concureze pe piaţa calculatoarelor ca o companie publică. Cu toate acestea, propunerea este riscantă pentru că beneficiul depinde de creşterea preţului acţiunilor cu 50% faţă de nivelul actual, a spus Jeff Fidacaro, analist la compania de consultanţă Monness Crespi Hardt & Co.

Preţul oferit de Dell şi Silver Lake pentru o acţiune a companiei este cu 25% mai mare faţă de cotaţia acţiunilor de 10,88 dolari, înregistrată pe 11 ianuarie, cu o zi înainte de anunţul delistării de pe bursă.

La sfârşitul săptămânii trecute, acţiunile Dell erau cotate la 13,32 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO