Business Hi-Tech

Ministerul Sanatatii Publice va da medicilor de familie laptopuri HP, Dell si Lenovo

01.04.2008, 21:39 126

Licitatia pentru dotarea cu laptopuri a medicilor de familie din Romania a fost incheiata la sfarsitul anului trecut, castigatorii Net Brinel, Power Net Consulting si Logic Computer urmand sa furnizeze cadrelor medicale anul acesta peste 11.000 de pachete care includ laptopuri, imprimante si aplicatii antivirus.
Furnizorul de solutii IT Net Brinel din Cluj-Napoca a castigat aproximativ 54% din suma totala de 31,98 mil. lei (8,60 mil. euro) alocata pentru aceasta prima etapa. Compania a avut cel mai bun punctaj financiar in cinci din cele opt loturi pentru care s-a organizat licitatia, suma finala castigata totalizand 17,37 mil. lei (4,65 mil. euro).
Brinel va furniza echipamente hardware de la Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator mondial de PC-uri si imprimante. Pe domeniul software, a fost aleasa solutia BitDefender a companiei omonime, care s-a desprins de curand din grupul Softwin.
Brinel este urmata de catre firma Power Net Consulting, care a mai furnizat echipamente pentru statul roman. In luna octombrie a anului trecut, compania a livrat Camerei Deputatilor laptopuri si imprimante in valoare totala de 3,15 mil. lei (circa 847.000 de euro).
In cadrul proiectului cu Ministerul Sanatatii Publice, Power Net Consulting a castigat doua loturi, in valoare de 9,58 mil. lei (2,57 mil. euro), urmand sa furnizeze laptopuri Dell, imprimante Epson si solutii software ale companiei Softwin.
Firma Logic Computer din Bucuresti, care ofera servicii de instalare, intretinere si service pentru PC-uri, a castigat un lot in valoare de 5,02 mil. lei (1,35 mil. euro), oferta companiei cuprinzand doar echipamente hardware ale producatorului chinez de computere Lenovo si ale firmei Epson.
Printre ceilalti participanti la licitatie se numara companiile Amerilex, Asesoft, Elsaco Electronic, Felix Telecom, Gericom, Romsoft (Depozitul de Calculatoare) si Romtelecom.
Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii Publice, au fost derulate doua proceduri de licitatie deschisa pentru aceasta achizitie. Prima, demarata in mai 2007, a fost anulata in luna noiembrie din cauza unor contestatii. Licitatia a fost reluata in aceeasi luna, cu deschidere si adjudecare in decembrie 2007.
Anterior, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu, citat de Mediafax, a declarat ca toti medicii de familie din Romania vor primi in intervalul 15 martie - 15 mai laptopuri si imprimante.
In cadrul acestei etape de informatizare a sistemului sanitar, Nicolaescu a precizat ca intentioneaza sa achizitioneze cate 11.120 de computere portabile si imprimante cu ace, 150 de servere, cate 500 de PC-uri si imprimante stationare, precum si echipamente de stocare a informatiilor si echipamente de comunicatii pentru 43 de locatii.
Vor fi achizitionate, de asemenea, sisteme software de baza (sisteme de operare pentru laptopuri, desktopuri si servere, baze de date pentru sistemul central, aplicatia middleware pentru integrarea ulterioara a solutiilor altor programe nationale de sanatate), cate 11.120 de licente antivirus si solutii software pentru medicina de familie, precum si 1.000 de licente pentru programul national de diabet.
Ministerul Sanatatii Publice a estimat ca toate achizitiile pentru informatizarea sistemului sanitar vor costa 25 mil. euro, dintre care 4 mil. euro ii reprezinta licentele software pentru medicina de familie si pentru programul national de diabet.

Net Brinel, Power Net Consulting si Logic Computer au castigat prima licitatie pentru dotarea cu laptopuri a medicilor de familie din Romania.
Companiile vor furniza 11.120 de pachete formate din laptopuri, imprimante si solutii antivirus in valoare totala de 8,6 mil. euro.
Produsele hardware vor fi furnizate de catre HP, Dell, Lenovo si Epson, in timp ce solutia antivirus aleasa este BitDefender (Softwin).
Printre ceilalti participanti la licitatie se numara companiile Amerilex, Asesoft, Elsaco Electronic, Felix Telecom, Gericom, Romsoft (Depozitul de Calculatoare) si Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO