Business Hi-Tech

Ministrul Dan Nica: Maximizarea profitului pentru stat, prioritate în cazul privatizării Romtelecom

Ministrul Dan Nica

Ministrul Dan Nica

Autor: Adrian Seceleanu

07.10.2013, 23:48 237

Maximizarea profitului pentru statul român este o prioritate în cadrul procesului prin care Ministerul Societăţii Informaţionale are în plan să vândă pachetul de 46% pe care îl mai deţine la fostul monopol din telefonia fixă, a declarat ministrul Dan Nica după publicarea anunţului de cerere de ofertă pentru selectarea unei bănci de investiţii care să asiste România în această operaţiune.

”Ne dorim să lucrăm cu un consultant internaţional cu o reputaţie solidă, care să aibă expertiza necesară pentru a transforma finalizarea privatizării Romtelecom într-un succes fără dubii. Maximizarea profitului pentru statul român în urma vânzării pachetului minoritar de acţiuni pe care acesta le deţine o consider prioritate” a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Băncile de investiţii care vor să ofere statului român consultanţă în procesul de vânzare a pachetului de 46% din acţiunile Romtelecom trebuie să nu fi avut în ultimii trei ani contracte cu operatorul de telefonie fixă, cu alte companii din grup sau acţionarul majoritar, să demonstreze participarea în ultimii cinci sau zece ani la privatizări ale unor companii de stat sau la listări pe bursă cu o valoare de cel puţin 500 mil. lei (113 mil. euro) şi să fi înregistrat o cifră de afaceri medie de 1 miliard de lei (226 mil. euro) în ultimii trei ani, potrivit cererii de oferte publicate de Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI).

Data limită de depunere a ofertelor este 7 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO