Business Hi-Tech

Motcă, Vodafone: Lucrăm de doi ani la proiectul M-Pesa. Consultantul pentru lansarea serviciului, KPMG

Cristian Motcă, general manager pentru plăţi mobile la al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă

Cristian Motcă, general manager pentru plăţi mobile la al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2014, 21:00 331

Vodafone România a început să lucreze la proiectul lansării serviciului de plăţi pe mobil M-Pesa în urmă cu doi ani de zile, a declarat în cadrul conferinţei de lansare Cristian Motcă, general manager pentru plăţi mobile la al doilea operator de telefonie mobilă de pe piaţă.

”Tot acest proiect care durează de doi ani de zile nu ar fi fost posibil în primul rând fără suportul Direcţiei de autorizare şi reglemenatre din BNR alături de care am lucrat cot la cot un an şi jumătate. Aceasta este prima licenţă de emitent de monedă electronică pe instrumente de plată reîncărcabile din România. Fără suportul KPMG nu am fi reuşit să punem în practică acest proiect”, a spus Motcă.

KPMG a asistat Vodafone România prin divizia de consultanţă servicii financiare în procesul  de structurare, autorizare şi lansare a M-Pesa.  Vodafone a lansat în premieră naţională şi europeană serviciul de plăţi mobile în România.

”Implicarea echipei integrate de consultanţi financiari şi avocaţi (NTMO Attorneys at Law) a fost intensivă pe întreg parcursul acestui proiect de avangardă, aflat la congruenţa pieţelor de telecomunicaţii mobile şi servicii financiare, acoperind ariile financiar-contabile, implementarea cerinţelor Băncii Naţionale a României şi autorizarea întregului mecanism de afaceri, tehnic-operaţional, de risc şi conformitate, precum şi aspectele de reglementare, contractuale şi prudenţiale”, au precizat reprezentanţii KPMG.

În România, M-Pesa este înregistrat de Vodafone România M-Payments, o companie deţinută integral de Vodafone România, licenţiată şi supervizată de Banca Naţională a României ca instituţie emitentă de monedă electronică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO