Business Hi-Tech

MPI lanseaza Muvix.ro, un site pe care pot fi vizionate filme legal

22.12.2009, 23:10 102

MediaPro Interactiv, divizia de internet a grupului MediaPro, alansat site-ul Muvix.ro, prin intermediul caruia internautii poturmari filme online contra cost. In prima saptamana, Microsoft siMuvix.ro le ofera utilizatorilor posibilitatea de a vizualizagratuit o serie de filme. Primul din aceasta serie este filmul"Filantropica", o comedie in care joaca actorii Mircea Diaconu sipe Gheorghe Dinica.
Construit pe structura video on demand, Muvix.ro ofera o selectiede filme care pot fi vizionate la o calitate de 1200 Kbps, oricandsi de oriunde. Site-ul porneste la drum cu un portofoliu de peste30 de filme romanesti si straine, filme de referinta cu regizori siactori celebri, productii care s-au bucurat de nominalizari saupremii in cadrul festivalurilor de profil. Portofoliul va cresteconstant, inclusiv cu filme sugerate de utilizatori, cu conditia caacestea sa se incadreze in categoria filmelor bune.
Iubitorii de film pot gasi pe site inclusiv filme rare si pentrucare ei sunt cei care aleg ora vizionarii, in functie de programullor. Pentru plata, cinefilii au de ales intre plata prin SMS siplata online, prin card.
In cazul platii prin SMS, valoarea mesajului este fixa si este de10 EUR, in timp ce prin card contul poate fi alimentat cu ce sumadoreste utilizatorul, dar nu mai mica de cinci euro. Mesajele SMSpot fi trimise doar din retelele Orange si Vodafone. Plata cucardul este realizata prin sistemul furnizat de compania GeCadePayment, detinuta de omul de afaceri Radu Georgescu. La vizionareafiecarui nou titlu se va scadea din cont valoarea afisata pe sitepentru respectiva pelicula. Din momentul primei porniri a unuifilm, utilizatorul are la dispozitie 24 de ore in care il poatevedea de cate ori doreste, fara a fi taxat decat prima data.
Taxa de vizualizare variaza intre zero si 2,97 euro. De regula,vizionarea unui film costa 1,19 euro.
Pe Muvix.ro filmele pot fi vazute numai online, fara posibilitateade a fi descarcate. Calitatea continutului si protejareadrepturilor de autor sunt asigurate prin intermediul MicrosoftSilverlight, o aplicatie care se instaleaza rapid.
"Suntem bucurosi ca am incheiat un parteneriat cu MediaProInteractiv in dezvoltarea si lansarea serviciului Muvix.ro", adeclarat Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager MicrosoftRomania.
"Intr-o piata in care filmele noi apar pe serviciile «celebre» adoua zi de la premiera mondiala, a lansa un astfel de site cu platapoate fi o nebunie. Cineva insa trebuia sa incerce, asa ca amfacut-o noi. Viitorul ne va arata daca piata se va indrepta catrecontinut platit, asa cum am pariat noi", afirma Orlando Nicoara,directorul general al MediaPro Interactiv.
Utilizatorii obisnuiti sa urmareasca filme la televizor gasesc pesite instructiuni pentru a putea conecta calculatorul sau laptop-ulla televizor, in functie de tipul de aparatura pe care ildetin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO