Business Hi-Tech

Netopia mobilPay: Plăţile online au crescut cu 20% în primul trimestru

Netopia mobilPay: Plăţile online au crescut cu 20% în...

Autor: Emil Popescu

05.05.2015, 11:03 131

Tranzacţia medie procesată a fost de 50 de euro, în creştere cu circa 25% faţă de media plăţilor online de anul trecut.

"Tot în primele luni ale acestui an a crescut şi numărul tranzacţiilor online care depăşesc ordinul sutelor de euro. În primele luni ale anului, compania a procesat circa 1.000 de plăţi mai mari de 1000 euro. Creşterile înregistrate în primul trimestru vin, pe de o parte, pe fondul încrederii şi a adopţiei tot mai ridicate a plăţii online cu cardul în România, dar şi datorită celor peste 150 de comercianţi noi atraşi de platforma mobilPay", arată compania, într-un comunicat.

Cea mai mare tranzacţie online cu cardul raportată de companie în primul trimestru a fost de 9.000 euro, pentru servicii, iar alte două tranzacţii procesate de NETOPIA mobilPay tot pentru servicii, din partea aceluiaşi comerciant, au totalizat aproximativ 17.000 euro.

Şi plăţile realizate de pe smartphone, prin intermediul portofelului digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important la începutul acestui an. Numărul tranzacţiilor procesate prin mobilPay Wallet a crescut de 10 ori faţă de primul trimestru al lui 2014, în timp ce valoarea lor a crescut de 3 ori faţă de perioada similară a lui 2014.

Numărul tranzacţiilor mobilPay Wallet a fost impulsionat şi de introducerea opţiunii de plată online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda şi Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO