Business Hi-Tech

NextUp, firmă de software contabil, afaceri în creştere cu 50% în 2022. „2022 a fost un an reper. Pentru 2023, avem în plan noi investiţii în tehnologii şi dezvoltarea de soluţii software web-based”

Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.

Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.01.2023, 11:41 108

NextUp Solutions, una dintre cele mai mari companii de soluţii software pentru business, cu peste 5.500 de companii în portofoliul de clienţi, a înregistrat o creştere de 50% a cifrei de afaceri la finalul lui 2022, comparativ cu anul anterior, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În 2021, compania avea afaceri de peste 7,2 mil. lei, potrivit ultimelor date publice.

Creşterea cererii pentru soluţii software de tip ERP şi de salarizare, lansarea de noi soluţii printre care SAF-T, e-Factura, RO e-Transport şi automatizari ale proceselor repetitive de business, atragerea de noi clienţi şi creşterea spectaculoasă pentru soluţii software customizabile sunt principalii factori care au impulsionat creşterea business-ului NextUp Solutions pe parcursul anului trecut, au mai spus reprezentanţii companiei.

„2022 a fost un an reper pentru business-ul nostru, venind, după investiţii masive în softuri şi funcţionalităţi noi, cu o nouă strategie şi un proces de rebranding care au dat noi direcţii companiei, ceea ce a dus la creşteri cu mult peste estimările prognozate. A fost un an efervescent, cu numeroase proiecte şi un interes impresionat pentru soluţiile noastre, în special privind soluţia pentru raportarea SAF-T, obligatorie pentru firmele din România, dar şi pentru sisteme de tip ERP sau softuri de salarizare. Am alocat resurse majore, în special financiare, dar şi umane şi tehnologice, pentru a dezvolta noi soluţii software care să automatizeze operaţiunile de business ale clienţilor”, a spus Roxana Epure, Managing Partner NextUp Solutions.

Pe parcursul anului 2022, cea mai mare creştere a cererii a înregistrat-o soluţia ERP, o creştere de 50%, urmată de funcţionalităţile legate de SAF-T, softul de salarizare şi dezvoltări personalizate. Comparativ cu 2021, anul trecut un efect considerabil asupra creşterii cifrei de afaceri au avut-o soluţiile de raportare SAF-T şi e-Factura, NextUp Solutions fiind printre puţinele companii de software care dezvoltă acest tip de soluţii pentru automatizarea raportărilor către ANAF, au mai transmis reprezentanţii companiei.

De asemenea, compania a înregistrat o creştere de 10% a numărului de clienţi, la un total de peste 5.500, cei mai mulţi clienţi fiind activi în industriile retail, ecommerce, producţie şi servicii, iar cele mai mulţi clienţi noi în 2021 sunt din producţie şi distribuţie.

În 2022, NextUp Solutions a investit peste 500.0000 de euro în dezvoltarea de noi tehnologii, în marketing şi în consolidarea şi extinderea echipei. „Cea mai mare parte a investiţiilor a fost dedicată dezvoltării de soluţii software, în special de automatizări care reduce timpul de execuţie cu până la 50%-80%, în funcţie de tipul de operaţiune şi elimină erorile umane în activitatea de zi cu zi.”

Pentru 2023, NextUp Solutions are în plan noi investiţii în tehnologii şi dezvoltarea de soluţii software web-based, dar şi în integrari cu tehnologii externe care să scape antreprenorii de birocraţie şi consum inutil de resurse şi bani, estimând o creştere de 40% a cifrei de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO