Business Hi-Tech

Nintendo va lansa Wii inaintea Sony PS3

11.07.2006, 19:22 10

Japonezii de la Nintendo se pregatesc de lansarea noii console Wii, data anuntata de unii oficiali fiind sfarsitul lunii septembrie, scrie presa internationala. Aceasta mutare va acorda Nintendo un avantaj considerabil in fata marilor rivali de la Sony, ce au anuntat lansarea noului produs PlayStation 3 pe 17 noiembrie.
Oficialii de la Nintendo au declarat in multe randuri ca noile generatii de console vor fi mai ieftine decat ale competitorilor, ei asteptandu-se la vanzari de 6 milioane de unitati pana la finele lunii martie 2007.
Dintre caracteristicile noului Wii analistii au remarcat grafica evoluata fata de generatia GameCube precum si lipsa tehnologiei HDTV (High Definition Television). Wii surprinde insa prin inlocuirea butoanelor directionale cu un dispozitiv care preia miscarile degetelor si mainii si le transpune in miscari ale personajelor din jocuri.
Preturile consolei Wii nu au fost batute in cuie, dar vor fi cuprinse intre 199 $ (156 de euro) si 249 $ (195 de euro), cu mult sub preturile pe care Sony la va avea pentru cele doua versiuni PS3, de 499 $ (391 de euro) si 599 $ (469 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO