Business Hi-Tech

Noile console de jocuri devin centre multimedia online

11.05.2006, 00:00 25

Noua generatie de console de jocuri video semnate de marii jucatori de pe piata Sony, Microsoft si Nintendo, prezentate la cel mai mare eveniment global pentru industria jocurilor video, Electronic Entertainment Expo (E3) din Los Angeles, le promite jucatorilor inraiti nu doar procesoare rapide si grafica excelenta, ci si o oferta mai ambitioasa: servicii online, scrie CNN News.

Cu toate ca si generatiile anterioare de console sunt echipate cu toate porturile necesare pentru a le permite utilizatorilor sa acceseze diferite servicii online, pana acum nu s-a pus foarte mult accent pe acest lucru.

Acum insa, cu noile console care vor fi lansate - Sony PlayStation 3 si Nintendo Wii, precum si cu Microsoft Xbox 360 lansata la finalul anului trecut, utilizatorii vor avea posibilitatea sa initieze videoconferinte online si sa descarce filme sau melodii de pe Internet, direct pe consola de jocuri, scrie presa internationala.

Astfel, Xbox 360 pe care Microsoft o va vinde in 10 milioane de exemplare la nivel mondial pana de sarbatori, PS3 si Wii, care vor fi lansate in trimestrul patru al acestui an, vor deveni adevarate "hub-uri" de continut multimedia, scrie CNN News.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO