Business Hi-Tech

Noile hărţi de la Apple pentru iPhone 5, un fiasco. Tim Cook îşi cere scuze şi îi trimite pe clienţii nemulţumiţi în braţele rivalilor de la Microsoft şi Google

Noile hărţi de la Apple pentru iPhone 5, un fiasco. Tim Cook îşi cere scuze şi îi trimite pe clienţii nemulţumiţi în braţele rivalilor de la Microsoft şi Google

Foto: AFP/Mediafax Foto

Autor: Marius Oncu, Adrian Seceleanu

01.10.2012, 00:00 1492

Directorul general al Apple Tim Cook (foto) le-a cerut scuze clienţilor frustraţi de erorile noului sistem de hărţi introdus de companie şi i-a îndemnat să încerce serviciile furnizate de rivali precum Microsoft sau Google, scrie portalul AllThingsDigital.

"Ne pare foarte rău pentru frustrarea pe care le-am cauzat-o clienţilor şi facem tot ce putem pentru a îmbunătăţi serviciul Maps. Până când îmbunătăţim Maps, puteţi încerca alternative prin descărcarea de aplicaţii cu hărţi din App Store, precum Bing, MapQuest şi Waze, sau puteţi utiliza hărţi Google sau Nokia", afirmă Cook într-o scrisoare postată pe site-ul companiei. Apple a eliminat aplicaţia Google Maps din iOS 6, noua versiune a sistemului său de operare pentru telefoane, tablete şi playere muzicale, după ce negocierile privind introducerea pe echipamentele Apple a ghidării vocale au eşuat, potrivit aceleiaşi surse.

Google oferă ghidare vocală pentru telefoanele cu sistemul său de operare Google Android dar pentru a oferi acelaşi serviciu şi pe echipamentele Apple a pus condiţii considerate inacceptabile de Tim Cook. Drept rezultat, Apple a eliminat aplicaţia Google şi a lansat una proprie, care s-a dovedit însă plină de probleme.

Utilizatorii s-au plâns că noul serviciu de hărţi conţine erori geografice, nu include o serie de informaţii şi caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.

Mesajul lui Cook a trimis necunoscuta aplicaţie Waze în topul celor mai descărcare aplicaţii de navigare din magazinul Apple. Conform unor surse citate de New York Times, Google lucrează în acest moment la o nouă aplicaţie de hărţi pentru iPhone şi iPad care ar urma să fie lansată până la finele anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO