Business Hi-Tech

Nokia ar putea investi 300 mil. euro la Cluj

12.09.2006, 19:47 9

Concernul Nokia intentioneaza sa realizeze la Cluj o fabrica de asamblare a componentelor electronice, investitia fiind estimata la aproximativ 300 mil. euro, potrivit unor surse apropiate proiectului.
Reprezentantii Nokia nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Contactati de ZF, oficialii locali nu au dorit sa faca niciun fel de precizari referitoare la identitatea investitorului, insa au confirmat ca saptamana viitoare reprezentantii unui concern international vor veni la Cluj pentru a perfecta detalii contractuale cu oficialii parcului Tetarom si cu reprezentantii Consiliului Judetean.
Autoritatile locale din Cluj-Napoca sunt extrem de reticente in a oferi informatii referitoare la companiile investitoare, mai ales dupa "cazul Montupet", cand o companie franceza a renutat sa mai investeasca in Romania 120 mil. euro in favoarea Bulgariei.
Desi investitorii francezi au considerat ca preturile la terenurile din parcul Tetarom sunt prea mari, parcul industrial a atras la Cluj peste 200 de mil. euro, prima investitie anuntata fiind cea a companiei Ruwel AG din Germania, in valoare de 50 mil. euro.
De asemenea, Emerson a anuntat un proiect de investitii de aproximativ 100 mil. euro, pe o perioada de patru ani.
Potrivit informatiilor furnizate de oficialitatile locale, aproximativ 80 de hectare din Parcul Tetarom III, nou infiintat, ar putea fi preluate de un investitor strain cu care Consiliul Judetean (CJ) Cluj negociaza de mai mult timp demararea investitiei, considerata cea mai importanta din regiune.
"Investitorul, caruia nu ii putem inca spune numele, datorita contractului de fidelitate, se ocupa de productia de echipamente electronice si va fi prezent la Cluj saptamana viitoare pentru a da un raspuns final privind investitia. La Tetarom s-au investit deja 3 miliarde de lei pentru demararea lucrarilor de constructie a unui drum si ulterior se vor investi alte 15 mil. euro pentru accesul la teren si utilitati", a declarat Cornelia Trif, purtator de cuvant al Consiliului Judetean Cluj.
Potrivit purtatorului de cuvant al CJ, investitia va crea aproximativ 15.000 de locuri de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO