Business Hi-Tech

Nokia: focus pe retail

Nokia: focus pe retail

Greig Williams

13.07.2006, 20:01 13

Accelerarea ritmului de crestere inregistrat pe piata locala precum si consolidarea parteneriatelor cu operatorii si lanturile de retail telecom de pe piata locala vor fi principalele obiective ale afacerilor Nokia de pe piata locala, a declarat Greig Williams, noul sef al operatiunilor Nokia pentru Romania si Ungaria.
"Numarul de magazine specializate in retailul telecom a crescut spectaculos in Romania, iar piata are inca resurse importante de crestere", a spus Williams. "In urmatoarele 3-4 luni, voi avea mai multe discutii si intalniri cu reprezentantii canalelor de distributie pentru a intelege particularitatile pietei locale si pentru a avea o imagine completa. Jumatate din timpul meu va fi dedicat operatiunilor din Romania", a spus reprezentantul Nokia.
Compania doreste sa se asigure ca, in conditiile cresterii puternice a numarului de retaileri GSM, telefoanele Nokia vor avea nu doar vizibilitate in magazine, ci vor fi cunoscute in detaliu si de catre personalul de vanzari care interactioneaza direct cu consumatorii. Williams estimeaza ca rata penetrarii telefoniei mobile va atinge la sfarsitul anului 70% din totalul populatiei Romaniei, comparativ cu 65% in martie, cand cei patru operatori de telefonie mobila aveau 14,13 milioane de clienti.
In ce priveste vanzarile Nokia de pe piata locala, Williams a notat faptul ca cererea pentru terminale sofisticate a crescut mai repede decat estimarile companiei. "Expansiunea 3G a crescut si interesul pentru telefoanele compatibile, dar cel mai mare volum este realizat cu modelele cu functii de baza, mai ieftine", a completat Williams.
Greig Williams, 34 de ani, casatorit, cu trei copii, un canadian care a trait peste 20 de ani in Marea Britanie, a preluat, la 1 iulie, pozitia de director general al operatiunilor Nokia in Romania si Ungaria, dupa plecarea lui Imfred de Jong la filiala Nokia din Turcia. Anterior, el a fost responsabil, incepand cu iunie 2005, cu vanzarile de terminale Nokia catre filiala din Marea Britanie a operatorului T-Mobile. "Am avut posibilitatea de a alege intre mai multe pozitii, insa am ales-o pe cea cu cele mai multe provocari", spune Williams. El si-a stabilit resedinta la Budapesta, insa va petrece aproximativ 2 saptamani pe luna in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO