Business Hi-Tech

Nokia pariază pe smartphone-uri în lupta cu rivalii

Autor: Magraon Andreea

06.09.2010, 23:53 26

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, valansa săptămâna viitoare un nou smartphone, cu care vrea să asigureinvestitorii că va recupera terenul pierdut în faţa celorlaltecompanii rivale, relatează Reuters. Compania, al cărei profit "s-ascufundat" în ultimii ani, pariază pe reînnoirea liniei sale desmartphone-uri, care ar putea salva şi funcţia actualuluiCEO,Olli-Pekka Kallasvuo. Nokia va prezenta o nouă variantă asmartphone-ului E7, cu touchscreen şi tastatură completă, în cadrulunui eveniment media ce va avea loc la Londra, potrivitReuters.

De asemenea, producătorul va prezenta un nou telefon N8, primulcare va funcţiona pe varianta nouă a sistemului de operare Symbian3. N8, care va fi pus în vânzare în această lună, are o cameră de12 megapixeli, dar un procesor mai slab decât actualele "hit-uri"de pe piaţă, precum Samsung Galaxy S şi iPhone 4, potrivit maimultor surse apropiate situaţiei, citate de agenţia de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO