Business Hi-Tech

Noua tehnologie TV de la Sony

13.08.2004, 00:00 62

Gegantul japonez al electronicelor, Sony, a anuntat o noua tehnologie TV care permite privitorilor sa foloseaca pentru emisiuni televizate functiile de zoom, panoramare si rotire a imaginilor.
Oficiali ai Sony spun ca procesorul "Digital Reality Creation Multifunction" va permite mai multa libertate a nivelului de detaliu, existenta deja in tehnologiile video digitale, dar numai pentru inregistrari. Procesorul va fi introdus in noile modele de televizoare care vor fi lansate saptamana viitoare in Japonia. Noua tehnologie este o parte a efortului sustinut al Sony de a ridica nivelul categoriei de produse TV.
Televizoarele au adus anul trecut cea mai mare contributie la incasari din cadrul departamentului de electronice al Sony. Totusi, compania a fost surprinsa pe picior gresit de tranzitia pietei catre televizoarele cu ecrane plate. Sony a ripostat cu linia de televizoare cu proiectie din spate Grand Wega si aloca investitii serioase in productia de televizoare cu ecrane cu cristale lichide. Compania a facut echipa cu liderul in productia de televizoare cu cristale lichide, Samsung, formand o companie cu capital mixt numita S-LCD.
Hitachi, Matsushita Electric si Toshiba vor sa formeze si ele o alianta pentru productia de ecrane LCD. Piata televizoarelor plate cu ecrane cu cristale lichide se arata promitatoare conform unui studiu al companiei de cercetare iSupply. Piata de televizoare va creste de la 168 milioane de unitati la 203 milioane pana in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO