Business Hi-Tech

Novensys: afacerile vor creste cu 30%, la 12 mil. euro

11.06.2007, 22:12 19

Compania Novensys, specializata pe piata de automatizare a solutiilor de management, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 12 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2006, cand acest indicator s-a cifrat la 9,3 mil. euro. La inceputul acestui an Novensys estima o crestere de 20% a cifrei de afaceri si consolidarea pozitiei de integrator, pe fondul extinderii portofoliului de produse si parteneri, precum si a extinderii centrelor de lucru.
In acest context compania Novensys a lansat pe piata din Romania un nou terminal mobil produs de Symbol (Motorola), reprezentantii Novensys estimand vanzari pentru acest produs de peste 830.000 de euro (1 mil. $) pentru urmatoarele sapte luni.
Terminalele pot citi coduri de bare fiind in acelasi timp si telefon mobil. Produsele sunt destinate angajatilor care se deplaseaza frecvent in afara companiei, sa sune clientii, sa incarce rute si sa trimita informatii catre sediul central prin aceste terminale mobile.
"Consideram ca piata este pregatita pentru acest gen de terminal, iar in opinia noastra nu pretul este o componenta importanta in procesul de business, ci tehnologia de ultima ora. La acestea se adauga nevoia tot mai mare de mobilitate, de centralizare si analiza a informatiilor in interiorul unei companii - parte din ele determinate de noile reglementari si cerinte intrate in vigoare in urma aderarii Romaniei la Uniunea Europeana", a declarat Romeo Iacob, deputy director al Novensys. Potrivit acestuia, un alt factor care va contribui la vanzarile acestui terminal va fi faptul ca MC35 se apropie de pretul unui PDA obisnuit, ceea ce il face mult mai accesibil companiilor din Romania. "MC35 integreaza multiple functionalitati special concepute pentru a conecta sistemele de management al informatiei dintr-o companie, managementul companiei, forta de vanzari de pe teren si clientii", a precizat Romeo Iacob.
Compania a deschis anul trecut cel de-al doilea punct de lucru din tara, in Cluj, dupa Timisoara in 2005, circa 25% din valoarea afacerilor de anul trecut fiind generate de operatiunile birourilor din Cluj si Timisoara. In prezent, compania detine cel de-al treilea birou din tara la Brasov.
Compania Novensys deruleaza de asemenea activitati pe piata codurilor de bare, iar pentru dezvoltarea acestui sector, Novensys a incheiat parteneriate strategice cu producatori internationali precum Symbol (echipamente coduri de bare) si Zebra (imprimante coduri de bare). Momentan, reprezentantii companiei estimeaza o cota de piata de peste 70%.
Oferta de produse Novensys are in centru ERP-ul Navision de la Microsoft, o solutie complexa pentru gestionarea resurselor unei afaceri, bazata pe capturarea datelor prin intermediul codurilor de bare. Statutul de integrator al solutiei Microsoft Business Solution - Navision a fost obtinut de compania Novensys in 2004. Novensys este de asemenea, partener Microsoft pentru solutia Microsoft Dynamics NAV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO