Business Hi-Tech

O noua solutie B2B in Romania

09.01.2004, 00:00 40



Companiile care au nevoie de materii prime pentru productie sau de servicii pot sa apeleze de acum la un sistem de procurare online (eSourcing) cu ajutorul unei solutii oferite de Eeebid, unul din furnizorii de servicii si solutii IT pentru afaceri prezenti in Romania.



Acest sistem foloseste in principal licitatia inversa, prin care initiativa apartine furnizorilor . Sistemul a fost utilizat de companii din diverse domenii de activitate - industria chimica, alimentara, industria lemnului sau constructii. Accesibil pe site-ul principal al companiei, http://www.eeebid.com, serviciul permite negocierea pana la ultimul detaliu a contractelor, analiza cheltuielilor implicate, evaluarea ofertelor precum si verificarea furnizorilor.



De la lansarea serviciului in 2002, 25 de companii mari din Romania au apelat la acest sistem,spun oficialii site-ului. Valorea tranzactiilor prin licitatie inversa realizate pe cele trei site-uri din Europa de Est ale companiei Eeebid (Romania, Ungaria si Republica Ceha) in ultimi doi ani se ridica la peste 25 de milioane de dolari, iar valoarea totala a tranzactiilor Business to Business (B2B) la 60 de milioane de dolari. "Licitatiile inverse permit companiilor sa obtina reducerea costurilor la materii prime sau servicii in medie cu 15 procente", afirma Catalina Ciociu, consultant pentru comert electronic al Eeebid.



Eeebid intentioneaza sa lanseze anul acesta o solutie B2B cu un grad de complexitate mai ridicat, Eeebid Quantum Leap, care va raspunde cerintelor companiilor mari si medii, care este folosit in Occident de companii precum Audi, BMW, Siemens, Allianz sau Bosch. Eeebid Romania este parte a grupului american Eeebid.com Inc., o filiala a producatorului de soft Unicarte Software. Eeebid.com, care si-a concentrat activitatea pe zona Europei Centrale si de Est, a tranzactionat din 2001 pana acum bunuri si servicii in valoare de 500 de milioane de dolari, avand peste 120.000 de utilizatori (companii). Printre clientii din Romania se numara companii precum Oltchim, Lubrifin, Timken Romania, ApaNova Ploiesti si altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO