Business Hi-Tech

Oficialii Yahoo! il sfideaza pe Steve Ballmer

30.04.2008, 18:11 16

Directorii executivi ai Microsoft si Yahoo! nu au mai avut in ultimele zile nicio intalnire sau discutie pentru a incerca sa depaseasca impasul in care se afla negocierile dintre cele doua companii, desi oferta de preluare inaintata de cel mai mare producator de software din lume are deja o vechime de trei luni, scrie presa internationala.
Nici chiar la sfarsitul saptamanii trecute cele doua parti nu au avut niciun contact, a declarat un oficial al Microsoft. "Nicio intalnire intre reprezentanti ai Microsoft si Yahoo! nu a fost programata pentru aceasta perioada", a spus reprezentantul Microsoft.
Lipsa de comunicare dintre cele doua parti este cel mai recent semn al diferendelor majore existente intre sefii celor doi giganti si care s-a dezvoltat odata cu scrisoarea dura adresata de Steve Ballmer, CEO al Microsoft, catre boardul Yahoo!. In acea scrisoare, Ballmer impunea reprzentantilor Yahoo! o data limita (26 aprilie) pentru a raspunde ofertei de preluare de 42,2 miliarde de dolari.
La inceputul lunii aprilie Ballmer se intalnise de cel putin doua ori cu oficialii Yahoo!.
Yahoo! a lasat sa expire termenul limita impus de Microsoft fara a face alte precizari oficiale, astfel ca este de asteptat ca Microsoft sa reactioneze la "sfidarea" companiei online in cursul acestei saptamani.
Mai multi analisti sunt de parere ca Microsoft are nevoie atat de puternic de Yahoo! incat va demara o operatiune de preluare ostila a companiei de internet, in ciuda riscurilor aduse de un asemenea proces care ar presupune, spre exemplu, inlocuirea a zece membri din boardul Yahoo! cu altii care sa fie mult mai receptivi la oferta de preluare.
Pe de alta parte, atat Steve Ballmer, cat si Chris Liddell - directorul financiar al Microsoft, au sugerat saptamana trecuta ca gigantul software si-ar putea retrage oferta de preluare a Yahoo!, fapt care ar putea provoca o prabusire a pretului la bursa pentru actiunile Yahoo!.
O asemenea decizie, retragerea ofertei de preluare, ar putea pava calea unei intelegeri amiabile intre cele doua parti peste cateva luni - in cazul in care planurile puse la cale de Jerry Yang, seful Yahoo!, de a incheia parteneriate cu alte companii - printre care si Google, nu vor da rezultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO