Business Hi-Tech

Om Computer & Software: licentele gratuite taie din costurile softului de management

31.03.2005, 00:00 454


Compania romaneasca Om Computer & Software mizeaza pe avantajele sistemelor de operare open source gratuite) pentru a-si impune pe piata solutia sa de management al afacerilor de tip Enterprise Resource Planning (ERP).


Aceasta solutie, cu denumirea comerciala OMC-ERPw, este dezvoltata pe sistemul de operare "open source" (licenta gratuita) Linux si pe sistemul de gestiune al bazelor de date relational PostgresSQL, de asemenea gratuit.


"Faptul ca pentru licentele acestor sisteme nu trebuie platit nimic determina preturi mai mici cu 30-40% pentru achizitionarea si implementarea solutiei noastre OMC-ERPw, in comparatie cu produsele altor companii care dezvolta ERP", a declarat Alexandru Suruceanu, unul dintre actionarii Om Computer & Software. Solutia OMC-ERPw este adaptata in totalitate cerintelor impuse de piata Uniunii Europene.


In momentul de fata, in Europa mai este cunoscut un singur pachet de programe de tipul ERP care utilizeaza sistemul de gestiune a bazelor de date PostgresSQL, in Cehia, afirma Paul Vladescu, celalalt actionar al companiei. Sistemul dezvoltat de Om Computer & Software a fost instalat deja la mai multi clienti. Compania are in portofoliu 800 de clienti, printre care Energomontaj, Teleconstructia, EcoTerm, dar si firme din domeniul avocaturii, mass-media, publicitatii, comertului.


Solutia OMC-ERPw are ca tinta companiile mici si mijlocii si cuprinde ca module principale: contabilitate, gestiune economica (furnizori, clienti, stocuri), financiar (banca, debitori, casa, cash-flow, bugete de venituri si cheltuieli), imobilizari (corporale, necorporale, leasing-uri), contabilitate de gestiune, postcalcul, salarii, analize detaliate pe baza de date, generator de rapoarte.


O parte din raportarile periodice si zilnice sunt disponibile pe Internet, asadar usor accesibile oriunde s-ar afla managerul, iar adaptarile la modificarile legislative se fac in baza unui contract de service postgarantie.


Om Computer & Software are actionari persoane fizice romane, a obtinut in 2004 o cifra de afaceri apropiata de un milion de dolari iar pentru acest an si-a propus o crestere de 30-40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO