Business Hi-Tech

Omnilogic a renuntat la achizitia General Systems

02.10.2006, 19:07 80

Omnilogic, cel mai mare jucator de pe piata locala de distributie IT&C, a facut in urma cu cateva luni demersuri pentru a prelua 50% din compania General Systems, distribuitor de echipamente IT, insa negocierile au fost ulterior sistate, cu acordul ambelor parti.
"Nu a fost vorba de o neintelegere intre Omnilogic si General Systems", a declarat pentru ZF Gabriel Marin, directorul general Omnilogic. "Lucram impreuna de 15 ani si o sa continuam colaborarea noastra si pe viitor", a mai spus Marin. El a adaugat ca peste un an sau doi ar putea relua negocierile.
"Am mai spus ca inainte de preluarea SoftNet am avut negocieri cu 5-6 companii. Din punctul nostru de vedere, preluarea SoftNet a fost o decizie strategica, avand in vedere ca ne extindem activitatea catre software. Eventuala preluare a General Systems nu era o decizie strategica, deoarece noi activam deja in businessul lor", a explicat Marin.
Omnilogic are un plan de achizitii care nu se limiteaza la tranzactia deja incheiata cu SoftNet si are in vedere cumpararea unei companii care furnizeaza servicii pe tehnologie HP si a unui furnizor de continut, a explicat anterior Marin. "Nu ne intereseaza firme nou-infiintate, ci companii care au deja cota de piata si clienti. De asemenea, urmarim doar tranzactii prin care sa preluam tot pachetul de actiuni, nu vrem sa facem un joint-venture sau sa devenim actionari minoritari", a adaugat Marin.
Obiectul de activitate al General Systems este distributia de echipamente IT.
Potrivit paginii web a companiei, General Systems este un distribuitor de solutii de imprimare OKI. Compania a raportat in 2005 o cifra de afaceri de 22,8 milioane de lei (6,2 milioane euro) si un profit net de 1,38 milioane de lei (380.000 de euro). In prezent, General Systems are ca asociati pe Doina Cojocaru si Lidia Marin, fiecare cu o participatie de 50%.
Infiintata in anul 1992, Omnilogic a avut anul trecut o cifra de afaceri de 135 de milioane de euro.
La sase luni, compania a avut o cifra de afaceri de aproape 100 mil. $, conform oficialilor companiei. Compania distribuie produsele a numerosi producatori de echipamente IT&C, printre care si marca OKI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO