Business Hi-Tech

Omnilogic: leul puternic ne-a triplat afacerile

22.12.2005, 18:41 38

Compania Omnilogic, unul dintre cei mai mari integratori de sisteme IT&C de pe piata locala, va creste veniturile cu 35%.

Astfel, valoarea cifrei de afaceri prognozata pentru anul in curs se va ridica la peste 162 milioane de dolari (135 mil. euro), fata de 120 mil. dolari (97 mil. euro) anul trecut. Compania nu a oferit previziuni privind profitul net, dar a mentionat ca acesta "va creste de peste trei ori fata de 2004".

"Pentru anul viitor, ne-am propus sa atingem tinta de 200 de milioane de dolari (167 mil. euro - n.r.), iar pe termen lung, pentru sfarsitul lui 2008, avem ca obiectiv sa generam venituri de 500 de milioane de dolari (circa 417 mil. euro)", a spus pentru ZF Gabriel Marin, directorul general al Omnilogic.

Activitatea companiei se concentreaza pe vanzari indirecte prin distribuitori, consultanta si suport tehnic, servicii de consultanta, proiectare si furnizarea de solutii la cheie.

Din cele 162 de milioane de dolari obtinute anul acesta, aproximativ 100-110 milioane de dolari (83-92 mil. euro) vor proveni din vanzari interne (distributie de echipamente IT&C), diferenta fiind realizata in cadrul unor proiecte locale, realizate impreuna cu parteneri externi - cum sunt IBM Viena si HP Viena, a spus Marin.

"Trebuie sa recunoastem ca intarirea monedei nationale in 2005 a avut o influenta puternic favorabila asupra profitabilitatii afacerilor din IT&C pe piata interna, in masura in care majoritatea covarsitoare a componentelor si produselor din piata provin din import", a adaugat el.

Compania a realizat circa 80% din cifra sa de afaceri prin reteaua de parteneri, restul provenind din vanzari directe in sectorul financiar-bancar si catre operatorii de telecomunicatii.

In ceea ce priveste structura de vanzari pe produse, Omnilogic a realizat peste 90% din vanzari in urma colaborarii cu furnizori traditionali ca IBM, HP, Dell, Sun, Cisco, Nortel, Lexmark, conform oficialilor Omnilogic.

Dupa un an bogat in achizitii pe piata romaneasca de IT&C, oficialul Omnilogic crede ca sectorul se apropie de ultima faza a consolidarii.

"Mai mult ca sigur, in urmatorii doi ani, si mai ales in contextul integrarii iminente in UE, o parte a actorilor specializati fie vor iesi din piata, fie se vor reorienta spre alte zone de business, altele decat zona traditionala de IT&C", a spus directorul general al Omnilogic.

Firmele din acest domeniu vor rezista doar daca vor avea cifre de afaceri intre 200 si 300 de milioane de dolari (167-250 mil. euro), a declarat anterior directorul general al Omnilogic.

Omnilogic a fost infiintata in anul 1992, iar actionarul principal este compania austriaca GT Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO