Business Hi-Tech

Omnilogic revine pe crestere cu afaceri de 71 mil. euro in primul semestru

Omnilogic revine pe crestere cu afaceri de 71 mil. euro in primul semestru

Gabriel Marin, director general Omnilogic: Administratiile publice centrale parca au mai initiat ceva in zona IT&C, dar mai mult simbolic si exclusiv din surse externe, iar administratiile publice locale (cu un mare plus pentru Bucuresti) au fost extrem de active in zona asfaltului si mai ales a bordurilor (categoric cel mai semnificativ business dupa 2004 in Romania) si complet inexistente in zona de IT&C.

20.08.2007, 19:20 65

Omnilogic, unul dintre cei mai mari integratori si distribuitori de produse IT&C de pe piata locala, a inregistrat in primul semestru venituri de 71 de milioane de euro, compania reintrand pe crestere dupa ce anul trecut afacerile scazusera cu peste 15%, la aproape 104 mil. euro.
Gabriel Marin, director general si cel care controleaza Omnilogic, afirma ca cea mai mare pondere in business a fost reprezentata si in prima jumatate a acestui an de clientii din sectoarele financiar-bancar, telecom si retail.
"Cifra de afaceri pe primele 6 luni se situeaza in jurul a 71 de milioane de euro. Tendintele din 2005-2006 continua. Administratiile publice centrale parca au mai initiat ceva in zona IT&C, dar mai mult simbolic si exclusiv din surse externe, iar administratiile publice locale (cu un mare plus pentru Bucuresti) au fost extrem de active in zona asfaltului si mai ales a bordurilor (categoric cel mai semnificativ business dupa 2004 in Romania) si complet inexistente in zona de IT&C. Noroc cu sectorul financiar-bancar, al operatorilor telcom si al retailului", a explicat pentru ZF Gabriel Marin. "Aceasta cifra nu include si veniturile altor firme in care Omnilogic detine actiuni (furnizorul de soft si servicii SoftNet Development & Consulting si cel de servicii de comunicatii Danatet Systems - n. red.) deoarece, traditional, Omnilogic nu a prezentat niciodata public cifre consolidate. "Sunt firme independente juridic si managerial, cu strategii si bugete proprii in care Omnilogic nu este decat un investitor de portofoliu", a adaugat el. "Din situatiile care ne-au fost prezentate in Adunarile Generale ale Actionarilor, toate companiile in care Omnilogic este prezent ca investitor de portofoliu sunt profitabile si prezinta cresteri ale cifrelor de afaceri de 15-25%."
Marin a afirmat ca operatiunile din S1 au fost profitabile, fara a furniza alte detalii. "Desigur (ca am inregistrat profit - n. red.), desi in limite modeste, concurenta interna si mai ales externa fiind acerba."
In ce priveste veniturile companiei pe acest an, Marin afirma ca acestea se vor situa in jurul valorii de 200 mil. euro.
"Vorbim de aproximativ 250-260 milioane de dolari (aproximativ 200 milioane de euro) pe anul fiscal 2007. Nu cred ca piata va creste semnificativ in zona traditionala de IT&C. Vor fi desigur cresteri pe numarul de bucati, dar nu cred ca vom avea cresteri majore din punct de vedere valoric", a spus seful Omnilogic.
Principalul concurent al Omnilogic pe zona de distributie IT este compania Tornado Sistems. Grupul de companii Tornado si-a bugetat pentru acest an afaceri de aproximativ 130 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de 2006 cand firma a raportat un business de 105 mil. euro.
Gabriel Marin a declarat anterior ca Omnilogic si-a stabilit ca obiectiv pentru urmatorii trei pana la cinci ani cresterea cifrei de afaceri la 800 de milioane - 1 miliard de dolari si listarea la Bursa din Londra.
Omnilogic si-a extins anul trecut afacerile care zona de servicii IT si dezvoltare de soft prin achizitia companiei Softnet Development & Consulting, cel mai puternic partener din Romania al companiei americane IBM.
In industria de soft si servicii profitul este de cateva zeci de ori mai mare decat in distributie, unde marja de profit e de sub 1% din cifra de afaceri, a spus Marin.
Omnilogic se va muta in acest an intr-un sediu, reprezentand o investitie de aproape 15 mil. de euro a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO