Business Hi-Tech

Oracle a crescut cu peste 30% in regiune

08.10.2008, 18:38 23

Compania americana Oracle, al doilea mare producator mondial de software pentru mediul de afaceri, a inregistrat in trimestrul incheiat la 31 august un avans de 20% al veniturilor in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), din care face parte si Romania.

Incasarile companiei au totalizat 1,83 mld. dolari (1,3 mld. euro). Anul fiscal trecut, care s-a incheiat la 31 mai 2008, compania a consemnat o crestere de 32% a veniturilor in EMEA, la 7,94 mld. dolari (5,8 mld. euro).
"Regiunea genereaza 34% din veniturile obtinute de Oracle la nivel mondial. In Romania, cresterea din anul fiscal trecut a fost asemanatoare cu cea din regiune", a declarat Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania. El nu a dorit sa ofere detalii suplimentare.
Potrivit datelor publicate pe pagina Ministerului Economiei si Finantelor, Oracle Romania a incheiat anul calendaristic 2007 cu un profit net de 9,9 mil. euro, la afaceri de 59,9 mil. euro.
Mindrutescu a mai precizat ca aplicatiile software genereaza aproximativ 40% din afacerile companiei in Romania, in timp ce restul apartine tehnologiei.
Luna trecuta, Oracle a anuntat ca va intra pentru prima oara pe piata de hardware, lansand in parteneriat cu Hewlett-Packard un server pentru arhivare de date (data warehousing).
Oficialii Oracle nu au furnizat informatii despre lansarea produsului pe piata locala, dar considera ca exista potential pentru vanzari in sectorul public, financiar sau telecom.
"Romania nu va fi ocolita de o asemenea tehnologie", a adaugat Mindrutescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO