Business Hi-Tech

Oracle face deja bani de pe urma PeopleSoft

01.02.2005, 00:00 19

Producatorul american de software Oracle, care tocmai a incheiat achizitia rivalului sau PeopleSoft pentru aproape opt miliarde de euro, a anuntat ca rezultatele financiare ale celor doua companii combinate vor fi peste asteptarile analistilor.
Oficialii Oracle nu au facut publice toate cifrele privind noua companie, insa au estimat ca incasarile pe anul fiscal 2006 vor trece de 14,1 miliarde de dolari (10,6 miliarde de euro), in conditiile in care vanzarile de noi licente vor totaliza peste 4,3 miliarde de dolari (3,3 miliarde de euro).
Conducerea producatorului american de software a recunoscut de asemenea ca vor exista anul acesta cheltuieli suplimentare legate de fuziune de aproape 900 de milioane de dolari ( peste 690 de milioane de euro), iar alte 500 de milioane de dolari (peste 385 de milioane de euro) vor fi cheltuite pentru restructurarea PeopleSoft.
Oracle, a carui venituri provin in proportie de 80% din aplicatiile pentru baze de date, intentioneaza prin aceasta achizitie sa fie mai prezenta pe piata aplicatiilor pentru business, unde PeopleSoft concura puternic cu liderul pietei, SAP. Conducerea companiei a anuntat ca an gajatii vor lucra peste program in primul rand pentru a asigura clientii ca totul va merge bine si in al doilea rand pentru a colabora cu firmele din domeniu, in special IBM, pentru ca aplicatiile sa fie cat mai performante.
Fondatorul Oracle, Larry Ellison, a reiterat la prima intalnire cu publicul de dupa preluarea PeopleSoft imprumutul luat pentru aceasta achizitie, de 9,5 miliarde de dolari (7,3 miliarde de euro), va fi platit pana cel tarziu in 2006. Mai mult, compania a anuntat ca nu sunt alte achizitii in plan pe termen scurt. "Ne odihnim pana reusim sa digeram PeopleSoft", a spus directorul financiar, Harry You.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO