Business Hi-Tech

Oracle numeste un nou sef in Romania, fostul CEO preluand o functie la nivel regional

Oracle numeste un nou sef in Romania, fostul CEO preluand o functie la nivel regional

Stefan Cojanu (stanga) va fi inlocuit de Sorin Mandrutescu la conducerea Oracle Romania

05.02.2008, 20:52 273

Compania americana Oracle, cel mai mare producator de soft de business din lume, l-a numit in postul de director general al reprezentantei sale din Romania pe Sorin Mandrutescu, 39 de ani, in locul lui Stefan Cojanu.
Sorin Mandrutescu face parte din echipa Oracle din 2001, timp in care a detinut diferite functii de management atat la nivel de tara, cat si in regiunea Europei de Est. Inainte de a lucra la Oracle el a ocupat timp de sapte ani diferite pozitii de management in domeniul bancar.
Stefan Cojanu, unul din cei importanti executivi de pe piata locala IT&C, a condus afacerile Oracle timp de aproape 14 ani. El a fost cel mai longeviv director general al unei corporatii multinationale IT&C cu afaceri in Romania.
Pe durata mandatului sau Oracle si-a extins semnificativ prezenta in Romania, compania dezvoltandu-se puternic pe sectorul de servicii. In acest an, echipa Oracle Romania ar putea ajunge la 1.500 de oameni, conform unor estimari anterioare ale managementului companiei.
Stefan Cojanu, care este din august 2006 vicepresedinte Oracle in cadrul regiunii EE&CIS (Europa Centrala si de Est, Comunitatea Statelor Independente, Turcia si Austria), va prelua o functie la nivel regional de la care va coordona programe educationale dezvoltate de corporatie.
Oracle a dezvoltat in Romania programe educationale de amploare, in care sunt implicati circa 1.600 de profesori si 160.000 de elevi si studenti si care au drept tema utilizarea tehnologiilor IT.
"Dupa aproape paisprezece ani de conducere de exceptie a companiei Oracle Romania, timp in care a facut ca Oracle Romania sa fie recunoscuta drept una dintre cele mai mari si mai respectate companii de IT din Romania si in acelasi timp drept unul din angajatorii de varf din tara, Stefan Cojanu isi va concentra in continuare viziunea si puterea de management la un nivel panregional, in domeniul educatiei", a declarat Alfonso di Ianni, vicepresedinte al Oracle EE&CIS.
"Romania este recunoscuta de analisti drept o piata cu o extraordinara dinamica de crestere, iar de catre Oracle drept o locatie de exceptie pentru talente regionale si locale", a adaugat Alfonso di Ianni.
"Aceasta numire beneficiaza de mostenirea unei prezente puternice de care Oracle se bucura in Romania, pentru ca noi ne-am focusat mereu pe furnizarea celor mai bune solutii de IT care sa ajute companiile sa fie competitive la nivel global, precum si pe formarea de specialisti de varf din randul talentelor romanesti", a adaugat di Ianni.
Oracle Romania a inregistrat in 2006 afaceri de 33,7 mil. euro si un profit net de 0,9 mil. euro, conform datelor publicate de companie pe site-ul Ministerului de Finante. Conform aceleiasi surse, in 2005 Oracle Romania a facut un profit net de 4 mil. euro la afaceri de 19,5 mil. euro. Anul trecut corporatia Oracle a inregistrat venituri de aproape 18 mld. dolari si un profit net de 4,3 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO