Business Hi-Tech

Orange: Accesul nelimitat a crescut puternic vanzarile de servicii de date mobile

Orange: Accesul nelimitat a crescut puternic vanzarile de servicii de date mobile

Bogdan Rauta, Mobile Data Proposition Manager la Orange Romania, afirma ca repozitionarea ofertelor companiei a dus la cresterea vanzarilor pentru datele mobile

08.05.2007, 17:24 20

Orange Romania a inregistrat cresteri puternice ale vanzarilor de servicii de acces mobil la Internet, ca rezultat al lansarii unei noi oferte de date mobile care include si pachete cu acces nelimitat la Internet, afirma reprezentantii companiei.
Operatorul a lansat in urma cu cateva saptamani mai multe abonamente care asigura acces mobil nelimitat la Internet, cu tarife lunare intre 5 si 20 de euro (fara TVA), atat pentru companii cat si pentru persoane fizice, si care sunt disponibile doar odata cu achizitionarea unui card de date pentru laptop sau a unui modem USB (care poate fi utilizat si pe laptop si pe desktop).
Abonamentul de 20 de euro asigura acces nelimitat la internet, fara limite orare, in limita unui trafic lunar de 2GB/luna. Pentru acest abonament, pretul unui modem sau card de date variaza intre 68 si 86 de euro (fara TVA) - in cazul unui contract pe un an de zile, si intre 34 si 43 de euro (fara TVA) - in cazul unui contract pe doi ani de zile. Cardurile de date si modemul USB ofera acces mobil la Internet la viteze de 220 kbps prin EDGE sau la viteze de pana la 384 kbps in zonele cu acoperire 3G. Orange asigura acoperire EDGE la nivel national, in timp ce serviciile 3G sunt disponibile in 20 de orase.
"Dupa repozitionarea ofertei, vanzarile de date mobile au inregistrat cresteri foarte mari. Principalul obiectiv al lansarii ofertei de acces nelimitat la Internet si al redefinirii in general a ofertei de date mobile il constituie preocuparea Orange de a raspunde cu oferte specifice nevoilor diferentiate de comunicare ale fiecarei categorii de utilizatori", a declarat pentru ZF Bogdan Rauta, Mobile Data Proposition Manager la Orange Romania. El nu a oferit detalii privind procentul de crestere al vanzarilor.
Orange si Vodafone, cei mai puternici operatori de telefonie mobila de pe piata locala, au anuntat ca una din ariile de preocupare in acest an va fi segmentul de servicii de acces mobil la internet, a carui rata de crestere este asteptata sa o depaseasca pe cea care va fi inregistrata de serviciile de voce. Operatorii de telefonie mobila sustin ca numarul redus al posesorilor de PC-uri (circa 12% din populatie), la fel ca si al persoanelor cu acces la Internet (circa 5%) reprezinta o oportunitate semnificativa de crestere pentru piata de servicii Internet. Fiecare dintre cei doi operatori a inregistrat anul trecut venituri de zeci de milioane de euro din serviciile de acces mobil la web.
Richard Moat, CEO al Orange Romania, declara anterior ca ponderea veniturilor din serviciile de date a crescut anul trecut la 11% din venituri, fata de 8% din venituri in 2005. Operatorul a anuntat pentru 2006 o cifra de afaceri de 1,082 mld. euro. Vodafone Romania a anuntat ca a obtinut in primul semestru (aprilie-septembrie 2006) al anului fiscal 2006/2007 venituri de 56 mil. euro din serviciile de date, fata de 34 mil. euro in perioada similara a anului precedent. Vodafone a extins recent aria de acoperire a serviciului 3G broadband, bazat pe tehnologia HSDPA, de la 7 la 23 de orase, unde viteza de conectare la Internet este de pana la 1,4 Mbps.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO