Business Hi-Tech

Orange aduce în România BlackBerry Torch, cel mai nou telefon al RIM

Orange aduce în România BlackBerry Torch, cel mai nou telefon al RIM

Autor: Magraon Andreea

22.11.2010, 15:07 199

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, valansa în România BlackBerry Torch 9800, cel mai recent telefon alcanadienilor de la Research In Motion (RIM). Reprezentanţiicompaniei nu au dat detalii cu privire la data lansării, dar auinvitat presa joi seara să testeze noul telefon în cadrul unuieveniment.

Telefonul are un ecran tactil de 3,2 inchi, care ascunde otastatură completă, cu 35 de taste.

Torch este primul mobil al RIM care ruleză noul sistem de operareBlackBerry 6. Noul software, care a fost proiectat săîmbunătăţească navigarea pe web şi să lucreze mai bine cu interfaţatouchscreen, are în faţă un test crucial în lunile următoare,întrucât RIM trebuie să demonstreze că poate rămâne în primuleşalon al producătorilor de telefoane mobile inteligente.

Printre noutăţile aduse de noul sistem de operare se numără:funcţia de căutare universală, o cutie poştală universală în carevor fi integrate cu mailurile şi actualizări de la alte aplicaţii -precum mesaje instantanee, sau update-uri de pe reţelele facebookşi Twitter. Mobilul are o cameră foto de 5 megapixeli, care,potrivit RIM, are funcţii îmbunătăţite care vor genera fotografiide o calitate mai bună prin comparaţie cu modeleleanterioare.

Blackberry Torch a fost lansat pe 12 august în SUA, iniţial doarprin AT&T, la un preţ de 199 de dolari cu abonamente pe doiani.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO