Business Hi-Tech

Orange: Doar in decembrie am vandut peste 600 de pachete formate din laptop si internet

Orange: Doar in decembrie am vandut peste 600 de pachete formate din laptop si internet

Mac Book Air, cel mai subtire laptop din lume, intra in oferta Orange la un pret de 1.689 de euro

18.04.2008, 21:07 15

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a vandut in luna decembrie a anului trecut peste 600 de pachete formate din laptopuri si solutii de acces mobil la internet, iar compania isi propune sa extinda acest tip de oferte cu scopul de a atrage cati mai multi clienti dintre utilizatorii care au in plan sa cumpere un laptop si un serviciu de date mobile.
"Daca este sa dam un exemplu, doar pe parcursul lunii decembrie am vandut peste 600 de laptopuri in oferta completa de acces la internetul mobil. In ultima perioada am observat tendinta romanilor de a achizitiona mai degraba un laptop decat un desktop. Odata cu imbogatirea gamei de laptopuri cu doua noi modele, ne propunem sa devenim un important canal de achizitie pentru clientii care isi doresc sa isi cumpere un laptop impreuna cu o solutie de conectare mobila la internet/intranet", a declarat pentru ZF Bogdan Rauta, Mobile Data Proposition Manager al Orange.
Compania a anuntat ca va comercializa din 21 aprilie, la pachet cu un card de date, doua noi modele de laptop: Apple Mac Book Air (1.689 euro) si Asus X51RL (417 euro). Primele pachete de acces la internet cu laptopuri Dell au fost lansate de Orange in noiembrie 2007. Oferta de acces la internet cu laptopuri este valabila pentru clientii care incheie un abonament la internet nelimitat la unul dintre magazinele Orange.
Vodafone, cel mai important concurent al Orange de pe piata locala, ofera, de asemenea, din luna martie, pachete care includ PC-uri cu servicii de acces mobil la internet.
Oficialii Orange sustin ca in ultima perioada clientii companiei prefera sa cumpere modemuri care pot fi conectate la porturile USB ale computerelor, in locul cardurilor de date - care au dimensiuni mai mari si necesita anumite configuratii de laptopuri. "Daca in urma cu doi ani cardurile de date erau cele mai cautate, in prezent modemurile USB detin o cota de 90% din totalul vanzarilor de echipamente de conectare", a spus Rauta.
Reprezentantul operatorului spune ca vanzarile de servicii de date ale Orange au crescut semnificativ, fara a oferi insa cifre absolute. "Vanzarile lunare de pachete internet unlimited au crescut de 4 ori din iunie 2007, cand au fost lansate serviciile HSDPA (care asigura o viteza de descarcare a datelor de 3,6 Mbps - n. red.), si pana in luna martie a acestui an. (...) In urma imbunatatirii ofertei din luna martie 2008 ne asteptam in continuare la o crestere a vanzarilor, insa acum este prea devreme sa evaluam impactul acestei oferte".
Bogdan Rauta spune ca operatorul ar putea majora in acest an viteza serviciilor de date pana la 14,4 Mbps. "Ne propunem sa extindem acoperirea serviciilor HSDPA la 3,6 Mbps in mai multe zone urbane si in suburbiile oraselor importante din tara.
In functie de cerintele pietei, vom decide daca vom extinde si serviciile HSDPA la 7,2 Mbps in mai multe orase mari din tara. De asemenea, daca vor fi lansate comercial anul acesta terminale compatibile cu tehnologia HSDPA la 14,4 Mbps, intentionam sa marim viteza de acces la internetul mobil in reteaua Orange pana la aceasta viteza", a spus oficialul Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO