Business Hi-Tech

Orange: Focus pe multimedia pe mobil

20.04.2006, 00:00 11

Orange Romania a relansat ieri sectiunea video a portalului WAP Orange World sub o noua forma, adaugand 10 noi posturi de televiziune si patru posturi de radio (in direct) ce vor putea fi accesate de pe telefonul mobil, ca parte a strategiei de extindere a serviciilor de continut multimedia. "Continutul video este viitorul industriei de telefonie mobila", a spus Richard Moat, directorul executiv al companiei.

Astfel, in urma extinderii parteneriatelor Orange cu diverse trusturi media, clientii companiei care au telefoane mobile cu tehnologie EDGE sau GPRS (aproximativ 250.000, potrivit operatorului) pot urmari in direct posturile nationale ProTV International, N24, Minimax, Realitatea, Antena 3, National TV, Favorit TV si Senso, dar si cele internationale BBC World, TV 5, Fashion TV, Playboy si Blue, conform oficialilor companiei. Acestea se adauga ofertei de posturi radio in direct ProFM, Info Pro, National FM si Favorit FM.

Pe langa televiziunea in direct, Orange ofera clientilor si clipuri video din diferite domenii. Utilizatorii port urmari emisiuni de stiri sau sport, clipuri muzicale, episoade din seriale romanesti, dar si scurte prezentari de filme de pe HBO si emisiuni tv romanesti.

Orange a schimbat si planul tarifar pentru serviciile TV pe mobil. Clientii pot opta pentru tarifarea pentru fiecare accesare a unui post TV, pentru care vor plati 20 de centi, indiferent daca urmaresc emisiunea doua secunde sau cateva ore in sir. Alternativa este unul din abonamentele care ofera acces nelimitat pentru o zi, in schimbul unui dolar, sau pentru o luna, pentru 4 dolari. Videoclipurile pentru adulti oferite de Playboy si Blue sunt tarifate separat.

Totodata, Orange a lansat si un serviciu de descarcare de melodii digitale pe mobil, Music Store, de unde utilizatorii pot alege sa cumpere pentru doi dolari bucata una din cele 230.000 de melodii disponibile. Avantajul este ca acestea pot fi descarcate si pe mobil, dar si pe computer in suma perceputa, a spus Andreea Zega, director al diviziei de continut si multimedia Orange.

Compania are in plan sa atinga 8 milioane de clienti si sa extinda acoperirea EDGE in toata tara, in acest an. Serviciile de telefonie 3G vor fi lansate pana la sfarsitul lunii iunie, au mai spus oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO