Business Hi-Tech

Orange România a extins acoperirea reţelei 4G în toate staţiunile litoralului

Orange România a extins acoperirea reţelei 4G în toate...

Autor: Adrian Dumitrache

06.06.2014, 17:02 2887

În urma acestui proces de extindere, reţeaua 4G Orange acoperă pentru 47% din populaţia României şi 75% din populaţia urbană.

"Investiţia Orange într-o reţea performantă 4G în această zonă vine în contextul unor creşteri semnificative ale consumului de internet mobil. Turiştii care merg la mare îşi folosesc din ce în ce mai mult telefonul mobil pentru a încărca fotografii şi a verifica noutăţile pe reţelele sociale, pentru a accesa diferite aplicaţii dedicate timpului liber, pentru a urmări videoclipuri şi a se informa. Anul trecut, consumul de internet mobil în reţeaua Orange a crescut aici cu 70% în vârful de sezon faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012", se arată într-un comunicat al Orange România remis MEDIAFAX.

Clienţii Orange care aleg serviciile de internet la viteze 4G pot atinge viteze medii reale de download de 60-80 Mbps, în funcţie de abonamentul sau opţiunea aleasă.

Orange România a lansat primele servicii de acces la internet prin reţeaua 4G în decembrie 2012, disponibile într-o primă fazã în zona centrală şi de nord a Capitalei, în staţiunile de pe Valea Prahovei şi zona Bran-Moieciu, pecum şi în Poiana Braşov.

Zece luni mai târziu, în octombrie 2013, operatorul a extins aria de acoperire a reţelei 4G la nivelul întregii Capitale.

La începutul lunii aprilie, operatorul de telefonie mobilă a anunţat că a extins reţeaua 4G în 90 de oraşe, reprezentând peste 45% din populaţia ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO