Business Hi-Tech

Orange şi Vodafone ar putea instala câteva sute de antene noi

Orange şi Vodafone ar putea instala câteva sute de antene noi

Autor: Adrian Seceleanu

09.04.2012, 00:08 4475

Cel puţin unu din cei doi mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţă - Orange sau Vodafone - va fi nevoit să instaleze în câteva luni de zile peste 800 de antene noi doar pentru a menţine nivelul actual al serviciilor şi fără a lansa servicii 4G, ca rezultat al condiţiilor impuse de stat la licitaţia din această vară pentru licenţele de telefonie mobilă pe ur­mă­torii 15 ani, potrivit calculelor făcute de consultanţi care lu­crează de partea operatorilor la negocierile cu autorităţile.

"Unii jucători ar putea ajunge în situaţia de a deconecta o parte dintre clienţi dacă nu vor reuşi să instaleze într-un termen foarte scurt şi la costuri ce pot ajunge la 100 de milioane de euro pe operator câteva sute de antene noi de telefonie mobilă, dintre care o jumătate în mediul urban".

Statul român va decide în câteva săptămâni forma finală a caietului de sarcini de la licitaţia care va stabili ce operatori vor oferi telefonie mobilă până în 2029, o piaţă de 40 mld. euro. Cei mai mari jucători de pe piaţă, Orange şi Vodafone, ar fi transmis autorităţilor că forma actuală a caietului de sarcini îi va obliga să instaleze sute de antene noi şi să cheltuie zeci de milioane de euro fără a lansa servicii noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO