Business Hi-Tech

Orange: vanzarile din magazinul online, de 12 ori mai mari decat anul trecut

Orange: vanzarile din magazinul online, de 12 ori mai mari decat anul trecut

Orange: iPhone aduce clienti si in magazinul online si in reteaua Orange Shop

12.08.2009, 18:21 88

Noua varianta a magazinului online, in care Orange a investit 0,2 mil. euro, a adus in lunile iunie si iulie celui mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala vanzari de 12 ori mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor publicate de companie.

"Noua versiune a magazinului online a generat vanzari de 12 ori mai mari decat in perioada iunie-iulie a anului 2008. Numarul vizitatorilor unici ai magazinului online a crescut de peste 5 ori, iar numarul paginilor vizitate s-a dublat in iunie si iulie 2009 comparativ cu perioada similara a anului precedent", conform oficialilor Orange.

Magazinul online atrage lunar 50% din vizitele de pe www.orange.ro, iar cea mai vizitata sectiune este cea a telefoanelor mobile, cu o pondere in iulie de 63% din totalul paginilor vizitate in magazinul online. Potrivit datelor Orange in luna iulie, clientii au cautat cel mai frecvent informatii despre iPhone 3GS, cu o pondere a accesarilor de 24%, urmatoarele modele in topul accesarilor fiind Samsung C3050, Nokia 3600, Samsung S5600 si Nokia 5800 cu cate 3-4% fiecare.

Oficialii Orange spun ca promotiile lansate in ultimele luni au oprit declinul obisnuit al vanzarilor din aceasta perioada. "Pana in acest moment promotia a inregistrat rezultate foarte bune, in concordanta cu obiectivele, si a inversat curba descrescatoare a sezonalitatii cu care se confrunta majoritatea magazinelor in perioada verii", a declarat Andreea Belenes, Online Manager al Orange Romania.

Orange a investit in noul magazin online al companiei aproximativ 200.000 de euro, investitia operatorului in online facand parte din strategia France Telecom de a-si dezvolta puternic prezenta pe internet.

"Exista un numar mare de clienti care sunt online, care isi incep procesul de cumparare online. Chiar daca pana la urma achizitia este realizata intr-un magazin traditional, este foarte important ca noi sa fim prezenti pe internet. Daca nu suntem noi acolo, va fi altcineva care ne va lua clientii", a explicat anterior Belenes concentrarea companiei pe acest segment. In acest moment 5 oameni se ocupa de magazinul online in cadrul Orange. Operatorul a lansat recent si un parteneriat cu eMag, cel mai mare magazin online de pe piaa locala, prin intermediul caruia clientii retailerului online pot achizitiona online abonamente de date mobile Orange cu orice laptop din oferta magazinului. Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, este singurul competitor al Orange care si-a dezvoltat o platforma puternica de vanzari online. Cosmote, RCS&RDS si Zapp (operator preluat recent de Cosmote) nu au o platforma de vanzari prin internet.

 

Au audienta mai mare decat site-urile unor ziare

Site-urile celor mai mari jucatori de pe piata locala telecom inregistreaza un numar mai mare de vizitatori unici decat unele cotidiene, arata datele Studiului de Audienta si Trafic Internet (SATI ), realizat de BRAT. Astfel, in luna iulie site-urile Orange si Vodafone au inregistrat un numar de 617.775, respectiv 501.210 vizitatori unici, in timp ce site-ul cotidianului Romania libera a atras 427.215 vizitatori. In aceeasi perioada site-ul ZF a atras 711.564 vizitatori unici.

Orange Romania a obtinut in al doilea trimestru venituri de 267 mil. euro, in scadere cu 16,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul impactului recesiunii, al deprecierii leului si deciziilor de reglementare.

In prima jumatate a acestui an Orange a obtinut venituri de 531 mil. euro, in scadere cu 15,4% de la 628 mil. euro in perioada similara din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO