Business Hi-Tech

Ortec, atrasa de piata locala de transport si logistica

09.04.2008, 15:27 57

Compania olandeza Ortec, furnizor de software si servicii de consultanta pentru planificare si optimizare, care va deschide luna aceasta un birou la Bucuresti, a fost atrasa de Romania in special datorita potentialului ridicat al pietei locale de transport si logistica.
"Sectorul in sine creste rapid, precum si cererea pentru solutii de planificare. Acest lucru nu este valabil doar in Romania, ci si in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est, care va fi gestionata de catre biroul din Bucuresti", a declarat pentru ZF Herman Wierenga, directorul general al Ortec pentru CEE (Europa Centrala si de Est).
El a precizat ca majoritatea companiilor de transport si distributie de pe piata locala sunt organizate aproximativ in acelasi mod in care se aflau atunci cand au demarat afacerile. "Insa, aceste companii pot pierde sume considerabile, in conditiile in care departamentele lor s-au extins, iar solutiile software pentru planificarea resurselor nu exista", a adaugat Wierenga.
Ortec intentioneaza sa angajeze in Romania cinci persoane anul acesta, iar oficialii companiei se asteapta sa aiba 20 de salariati in urmatorii doi ani. Obiectivul financiar al companiei pentru sfarsitul lui 2008 este atingerea unei cifre de afaceri de 500.000 de euro, a mai spus Wierenga, care va gestiona biroul din Bucuresti al Ortec alaturi de Adi Karamehmedovic, director de marketing si vanzari.
"Am ales Romania pentru ca aici se gaseste cea mai mare piata din regiune. In plus, ne situam si in apropierea portului maritim de la Marea Neagra", a spus anterior Wierenga.
Reprezentantul companiei a precizat ca nu poate estima valoarea pietei pe care va activa Ortec. "Nivelul acesteia a fost insa suficient pentru a justifica deschiderea unui birou local. In urmatorii ani, vom intra si pe alte segmente pe care Ortec este deja bine-cunoscuta pe plan international, precum solutiile software pentru planificarea personalului din cadrul programelor nationale de sanatate", a declarat Wierenga.
Pe plan global, Ortec are peste 700 de angajati, iar cifra de afaceri a companiei a depasit 50 mil. euro anul trecut. Conform oficialilor Ortec, deschiderea reprezentantei din Bucuresti face parte din strategia de extindere a companiei. Anul trecut, Ortec a achizitionat producatorul francez de software Inovia, firma de consultanta elvetiana Brightrivers, precum si Team Support Systems, care dezvolta sisteme de analiza in domeniul sportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO