Business Hi-Tech

PC-urile cumparate in iarna ar putea primi gratuit Vista

15.08.2006, 20:07 14

Oficialii companiei Microsoft au declarat ca vor continua sa discute cu producatorii de calculatoare si alti parteneri despre un program care sa ofere posibilitatea actualizarii sistemului de operare la Windows Vista pentru clientii ce vor achizitiona PC-uri in perioada sarbatorilor, scrie presa internationala.
Compania doreste sa lanseze simultan Windows Vista si Office 2007 in luna ianuarie a anului viitor.
Analistii vad in decizia Microsoft o stimulare a clientilor de a cumpara PC-uri in perioada sarbatorilor, in loc sa astepte pana la lansarea Windows Vista.
Microsoft discuta cu toti partenerii sai despre planurile lansarii unei oferte de cupoane, dar aceste discutii sunt in curs si oficialii companiei au precizat ca nu au nimic in plus de declarat.
Daca actualizarea va putea fi facuta gratuit, atunci ar putea influenta in mod categoric piata de PC-uri mondiala din acest an si automat si producatorii si retaileri de calculatoare.
"La inceput, am crezut ca te vor scuti de 25 dolari - un fel de tichet subventionat", a adaugat Kay. "Dar aveau nevoie sa treaca la actiune si sa ofere o intreaga subventie."
Un raport efectuat in Taipei de compania DigiTimes, a indicat ca Microsoft va sponsoriza cumparatorii de PC-uri cu un upgrade la Windows Vista, incepand din luna octombrie, insa oficialii Microsoft nu au dorit sa comenteze respectivul raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO